Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Őrült csodafegyverek

0

A csatákat eldöntő csodafegyver megalkotásának a vágya talán egyidős az emberiséggel. Igazán jó, hatásos fegyvert alkotni azonban nem könnyű. Néha úgy tűnik, hogy sikerült csodafegyvert készítenünk, de sajnos, vagy szerencsére a papíron jól festő tervek a valóságban csúfosan megbuknak.

A csillagháborús program

Az 1980-as évek elején Ronald Reagan amerikai elnök állt elő a programmal, ami a Szovjetunió űrkutatásban és rakétatechnológiában elért eredményeire adott volna választ.

Csillagháborús program smatikus rajza

A csillagháborús program lényege az volt, hogy a földre és az űrbe telepített rakéták, illetve lézerfegyverek segítségével megsemmisítették volna az Amerikára kilőtt szovjet rakétákat. A tudomány és a technológia azonban abban az időben egyszerűen nem volt azon a szinten, hogy az irdatlan költséggel járó terv megvalósulhasson.

A Polyus űrszonda

Ezt a projektet a szovjetek kezdték. Az ötlet az volt, hogy egy rakétákkal felszerelt műholdat állítanak pályára, a célpont pedig természetesen az Amerikai Egyesült Államok volt. Szerencsére a Szovjetunió nem volt képes megfelelő minőségű irányítórendszert kifejleszteni, így a projekt nem vált valóra.

Polyus űrszonda

A Maus tank

Hitler és a náci Németország csodafegyverekbe vetett hitének egyik legjobb bizonyítéka a gigantikus Maus tank. A 10 méter hosszú, 188 tonnás tank tulajdonképpen egy 15 centiméter űrméretű ágyú, egy gránátvető, egy lángszóró és egy acéltömb kombinációja volt.

Maus tank

A tankból mindössze 2 tesztpéldány épült, és nem kell különösebben járatosnak lennünk a témában ahhoz, hogy megértsük mibe is került volna a tank sorozatgyártása és fenntartása.

Ohka

A mini repülőgépet a japán kamikaze pilóták számára fejlesztették ki. A tervek szerint a kis gép egyszerűen lángra lobbant mielőtt a pilóta elérte volna a célt. A kis sugárhajtóműves gépből összesen 852-t építettek a japánok a második világháború vége felé.

Ohka

A Lun Ekranoplan

A Lun egy rakétaszállító repülőgépnek, pontosabban hidroplánnak épült. A repülőgéppel igazából csak egyetlen probléma akadt, hogy nem boldogult a nagy hullámokkal, így azonban csak igen korlátozottan volt használható.

Lun Ekranoplan

A tűzhajó

Az ötlet az volt, hogy egy gyújtóhajót vezetnek az ellenséges flottának, a probléma ezzel csak az volt, hogy a tűz nem tett különbséget az ellenséges és a saját hajók között.

The_Defeat_of_the_French_Fireships_attacking_the_British_Fleet_at_Anchor_before_Quebec

Az atommeghajtású repülőgép

A hidegháború idején a Szovjetunió és az Egyesült Államok is gőzerővel próbált atommeghajtású repülőgépet fejleszteni. Bár a cél, hogy a repülőgép hosszú ideig a levegőben maradhat igencsak csábító volt végül azonban az atomreaktor által jelentett potenciális veszélyt Moszkvában és Washingtonban is túl nagynak találták, így leállították a programjaikat.

Atommeghajtású repülő

Az új-zélandi Bob Hemple tank

Félelmetes? Igen. Mozgékony? Nem. És ezzel vége is lett az új-zélandi tank történetének, amely egyszerűen túl nehézre sikerült, ráadásul megállás nélkül sebességet sem lehetett váltani az instabil tankban.

Bob Hemple tank

Nock Volley puska

A 7 csövű puskát 1779-ben fejlesztették ki. Az ötlet az volt, hogy a hét cső együttes elsütésével hatalmas tűzerőt adnak a lövész kezébe, ezzel a probléma csak az volt, hogy a fegyver visszarúgó ereje elég nagy volt ahhoz, hogy eltörje a katona vállát.

Nock Volley hétcsövű puska

Az angol haditengerészet 500 darabot szerzett be a tengeri csatákban alkalmazni kívánt fegyverből, ami azonban túl nehéz volt és egyszerűen túl sok sérülést okozott a használata során.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «