Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Összegyúrva

0

Mikor a Honda bemutatta az új Rugged Open Air Vehicle koncepciót, a fekünkben egy crossover kabrió jelenik meg a képzeletünkben, hatalmas off-road abroncsokkal és terepre szánt sárvédő peremekkel.

A Honda kalandautója

Azonban a Honda sokkal vagányabb irányba indult el, hiszen a szabadidős járművek és városi gépek két teljesen különböző világát ötvözte a koncepcióban. A részben Ridgeline pickup, részben Pioneer 1000 ROAV 110 százalékig off-road móka és őrült kaland.

A Honda kalandautója
A Honda több koncepcióról is részletesen beszámolt a SEMA Show keretében. A Ridgeline Overland Projecthez hasonló koncepciók menők, azonban a típusfúziós ROAV már egészen más szint.

A Honda kalandautója
A Rugged Open Air Vehicle projektet a Hona R&D Americas vezeti. Céljuk, hogy a Ridgeline hasznosságát ötvözzék a Pioneer 1000 off-road jellemzőivel és stílusával. Kész komponensekből kezdtek építkezni, a Ridgeline modifikált testét használták alapként, ami tulajdonképpen egy megnyújtott UTV, raktérrel felszerelve.

A Honda kalandautója
A Ridgeline utasterét lebontották az UTV bukócsöves keretére. A dühös kinézetet Pioneer ajtókkal fűszerezték meg, amivel igazi UTV kinézetet biztosítottak a ROAV-nek. Az egyedileg készült raktér és hátsó ajtó megtartotta a Ridgeline haszonjármű-jellegét, de közben a Pioneer stílusához is illeszkedik. A göröngyös úton a modifikált felfüggesztés segít zökkenőmentessé tenni az utazást.

A Honda kalandautója
A Honda remek munkát végzett. Megalkotott egy külsőre szupersportos, ugyanakkor praktikus UTV pickupot, de belül sem fukarkodtak a kreativitással. Újraalkották a Ridgeline belső teret, ami ellenáll a pornak, homoknak és törmeléknek, a felületeket strapabíró festékkel vonták be, a Civic Type R üléseket pedig vízhatlan Pioneer 1000 anyaggal vonták be.

A Honda kalandautója

A kormányt is a Pioneer 1000-től kölcsönözték, a kormánycsövet a Ridgeline-ból vették, de nem feledkeztek meg a RAM Mounts okostelefon-tartók beszereléséről sem.

A Honda kalandautója
Mindent összevetve a Rugged Open Air Vehicle hihetetlenül sokoldalú, ötvözi a szabadidős gépek adrenalinbombáját és az off-road autók hasznosságát. Akár dombokon repesztesz keresztül, vagy felszerelést szállítasz egy távoli építkezésre, esetleg egy hálózsákkal felvértezve indulsz egy off-road kalandra, a ROAV rendelkezésedre áll.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «