Összehajtható szárnyak

0

A Boeing megkapta az engedélyt az amerikai légügyi hatóságtól (FAA), hogy a 777x repülőgépeinek összehajtható szárnyai legyenek. A gép szárnyfesztávolsága 235 láb lesz, a végeket pedig majd be lehet hajtani, ezzel 212 lábra csökkentve a szélességet, hogy a normál méretű reptéri kapukon is át tudjon menni.

Boeing 777x

Az FAA hivatalos engedélyét május 18-án kapta meg a Boeing, amiben a hivatal ismertette a feltételeket, amivel sor kerülhet a légi jármű megépítésére. A cég köteles számos automata jelzőberendezést felszerelni, amely figyelmeztetni a pilótákat, ha fel- vagy leszállásnál a szárnyak még mindig össze vannak hajtva.

Boeing 777x
A 777x szárnyait szénszálból építik, így könnyebbek, erősebbek és az üzemanyagfogyasztás terén is hatékonyabban lesznek. A gyártónak azt is bizonyítania kell majd, hogy a szárnyvégek 75 mérföld/óra erősségű szelet is képes kibírni, és nem nyílik ki véletlenül repülés közben.

„Gondolunk az összehajtó mechanizmus redundanciájára, ezért van egy elsődleges és egy másodlagos reteszelő rendszerünk” – mondta Terry Beezhold, a Boeing mérnöke. „Több redundancia- és védelmi rétegünk van annak biztosítására, hogy a hajtogatott szárnyvég mindig kinyitott pozícióban maradjon a repülés során, és csak akkor hajlik vissza, amikor parancsot kap rá (tehát amikor a gép a földön van). “

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «