Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Összekapcsolt felhőkarcolók

0

A William/Kaven Architecture bemutatta a portlandi Broadway Corridor tervét – a projekt része két lebegő felhőkarcoló és egy földalatti közlekedési csomópont.

Összekapcsolt felhőkarcolók

A koncepció központi eleme egy összekapcsolt toronypár

A koncepció nagyjából 464 ezer négyzetméternyi területet fog biztosítani a jövőbeli fejlesztések számára, és a sokemeletes épületkomplexum többféle funkciót töltenek be: üzletek, irodák, vendéglátóhelyek és lakóegységek is helyet kapnának benne. A fejlesztés központi eleme egy toronypár, melyek 296 méter magasan törnek az égbe, és egy 207 méter hosszú híd kötné össze őket, ami egyben botanikus kert is.
A cég 2017 február elején adta be a tervét, amelyet Portland városfejlesztési ügynöksége, a Prosper Portland felkérésére készített. Az ügynökség márciusban fogja bejelenteni az esélyes koncepciók rövidített listáját.

Összekapcsolt felhőkarcolók

A koncepció összekapcsolja Portland Union állomását és a Pearl negyedet

A koncepció összekapcsolja Portland Union állomását és a Pearl negyedet és ezzel egy gyalogosközpontú körzetet hoz létre. Emellett a terv egy másik fontos eleme, hogy a terület közlekedési csomóponttá is válik a nagysebességű vasút, valamint a földalatti tömegközlekedési számára.

„A víziónk, hogy egy olyan városi negyedet hozzunk létre, amely képes befogadni Portland gyors növekedését, és biztosítani a jövő közlekedési erőforrásaihoz szükséges épületeket” – mondja Daniel Kaven. „Reméljük, hogy együtt dolgozhatunk Portland városával és a különböző érdekeltekkel, hogy teljes egészében megvalósíthassuk a tervet, amely mind építészetileg, mind gazdaságilag és kulturálisan a projekten túlmutató módon járul hozzá a város fejlődéséhez.”

Összekapcsolt felhőkarcolók

A terv egy másik fontos eleme a közlekedési csomópont a nagysebességű vasút számára

A dizájn csapat elmondása szerint további épületeket terveznek a park mentén, így változatos látványt fognak a terület. Ezek között vannak megengedhető árú lakások és luxusotthonok is, melyek földszintjén üzlethelyiségek és irodák lesznek. A terv része négy lakótorony, egy beltéri piac, egy múzeum és egy hatalmas úszómedence. Ha még ez sem lenne elég, egy játékos struktúrákkal és a street food furgonokkal felszerelt üvegborítású park áll majd az emberek rendelkezésére a Union állomás és az új negyed között minden évszakban.

Összekapcsolt felhőkarcolók

A park mellé tervezett épületek változatosságot fognak vinni az épülettipológiába

„A cégünk hisz abban, hogy egy ilyen léptékű fejlesztés akkor a legjobb, ha többen dolgoznak rajta” – folytatta Kaven. „A sikeres városok a változatosság megtestesítői, mind tervezési, mind épülettipológiák szempontjából. Szeretnénk a várossal és a többi érdekeltekkel együtt megvalósítani ezt a nagyszabású álmot. Az együttes élmény és az anyagi források, amit ez a többcsapatos megközelítés tett lehetővé, maximalizálja az adófizetők javát, és elősegítik a demokratikus elképzeléseket és folyamatokat. A koncepció, amit prezentáltunk, még csak a kezdet.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «