Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Összeurópai matekozás

0

A selejtezősorozat vége felé közeledve, elkezdődött a nagy, európai szintű matekóra. A csoport harmadikok a lábujjaikat is bevetve számolgatják, hogyan is juthatnának még tovább. Egy biztos, Magyarország helye már garantált a legjobb 16 között!

Az A-csoportban Franciaország és Svájc már biztosan továbbjutott, a harmadik Albánia 3 ponttal még reménykedhet, bár 1-3 a gólkülönbsége. A B-csoportban Wales mellett Anglia a továbbjutó, a harmadik Szlovákiának 4 pontja van és 3-3-as gólkülönbségével már a 16 között érezheti magát.

németország

Thomas Müller ezúttal csak kapufákig jutott, ám csapata így is győzött

A C-csoportban Németország és Lengyelország megy tovább, míg Észak-Írország 3 ponttal, 2 rúgott és 2 kapott góllal bízik a szerencsében. A D jelzésű kvartettben az első helyen záró Horvátország és a második helyre szoruló spanyolok léphetnek tovább. (Kedden izgalmas és színvonalas találkozón múlták felül Rakiticék Vicente del Bosque alakulatát). Mögöttük Törökország – az albánokhoz és az észak-írekhez hasonlóan – 3 pontot szerzett. A gólkülönbsége 2-4.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy kezd már tisztázódni a kép, ám a szerdai meccsek még óriási mértékben befolyásolhatják a továbbjutók kilétét és a nyolcaddöntők párosításait. Itt említhetjük meg az E-csoportot, amelyből Olaszország már biztosan továbblépett, ám a második, harmadik és negyedik hely is kiadó. Itt a 6 pontos olaszok az egy ponttal álló írekkel, míg a 3 pontos belgák az egy pontos svédekkel játszanak.

magyarok

A magyar együttes már biztosan továbbjutott!

A számunkra legérdekesebb F-csoportban mi már matematikailag is továbbjutottunk a két meccsen összegyűjtött 4 ponttal. (Ez azután vált biztossá, hogy a németek 1:0-ra megverték az észak-íreket, akik így 3 ponttal maradva már nem előzhetnek meg minket – mint ahogyan Albánia és Törökország sem). Izlandnak és Portugáliának 2-2, míg Ausztriának egy pontja van. Az utolsó fordulóban Izland Ausztriával játszik, mi pedig a portugálokkal csapunk össze. Rajtunk kívül mindhárom csapat az életéért küzd.

Az már 100%, hogy a svájciak a lengyelekkel, míg a spanyolok az olaszokkal játszanak majd a negyeddöntőért!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «