Összkomfort mínusz 40 fokon

0

Kanada nem épp az enyhe télről ismert, így a Quebec-i székhelyű, kis méretű házikókat gyártó cégnek sok munkája volt annak érdekében, hogy a Sakura ház lakható legyen egész éven át.

Sakura – apró ház harcol a kanadai hideg ellen

Rengeteg szigeteléssel és díszes padlófűtéssel oldották meg, hogy a ház képes megtartani a meleget éjjel, valamint némi ötletes design segítségével hozták ki a legtöbbet a rendelkezésre álló korlátozott térmennyiségből.
A Sakura három tengelyes pótkocsijának alapja 9,7 m hosszú és összesen 35 négyzetméter alapterületű. Kívülről fehér cédrus borítást kapott a ház, amit acél kiegészítők dobnak fel, továbbá egy kis tetőterasza is van, amit belülről lehet megközelíteni.

 

Sakura – apró ház harcol a kanadai hideg ellenBelépéskor a látogatók a nappalival találkoznak elsőként, ahol egy tárolóval ellátott nagy kanapé helyezkedik el. Nincs külön étkező, de a dohányzóasztal felfelé nyitható, így étkezőasztalként is funkcionál.

Sakura – apró ház harcol a kanadai hideg ellen
A nappali mellett lett elkülönítve a konyhasarok mosdóval, pulttal, egyedi szekrénnyel, mosó- és szárítógéppel, nagy hűtőszekrénnyel és egy második pulttal. A kis méretű házaknál megszokottól propánsütő helyett elektromos sütőt választottak a konyhába.

 

A zsebkapu a fürdőszobába vezet, amelyhez tartozik egy teljes méretű kád / zuhanyzó, mosdó és komposztáló WC. A fő lakóövezetből egy kis lépcső (melyet a helytakarékosság érdekében be lehet tolni) vezet a fő hálószobába. Ez viszonylag tágas egy kis méretű házhoz képest, annyira, hogy akár még fel is lehet egyenesedni benne. Tárolóhely is van itt bőven polcok és szekrények formájába, valamint az ágy is felemelhető az ágynemű és egyéb tárgyak tárolására.

Sakura – apró ház harcol a kanadai hideg ellen

A ház másik oldalán egy tetőtér helyezkedik el, amelyet mozgatható létrával lehet elérni. Bár elegendő hely van itt ahhoz, hogy hálószobaként is használják, főként olvasószobának szánták. Egy másik kis létrán a tetőre lehet kijutni.
A fűtést meglehetősen szokatlan módon oldották meg, ami hidraulikus sugárzó padlófűtésből (az első, amit egy ilyen házban láttunk), egy kis légkondicionálóból és egy hőcserélővel ellátott szellőztetőrendszerből áll. A jelentések szerint a Sakura akár -40 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletet is képes elbírni probléma nélkül.


A Sakura minden villamos energiát egy RV-stílusú csatlakozásból kap, és egy háromlépcsős vízszűrő rendszere van a tetőn. A Sakurat már meg is vásárolta valaki, aki 102,000 dollárt fizetett új otthonáért.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «