Otthon a szabadság jegyében

0

 

Az 1920-ban, Budapesten született építész, Antti Lovag hitvallása szerint a házaknak a szabadság jegyében kell épülniük. Nézd meg az általa tervezett, igazán rendhagyó házikót, amely Dél-Franciaországban található.

Antti Lovag buborékház

Antti Lovag – aki az építkezés ideje alatt ott is élt a helyszínen – a terület felmérése után úgy döntött, hogy az épület alapját rugalmas vasszerkezet és egy betonréteg adja majd.

Antti Lovag buborékház

A családi ház az 1970-es évek végére készült el. A közösségi terek mellett természetesen a család mind a négy tagjának külön, privát szobája is van. Negyven évvel a születése után egy francia építészt bíztak meg a különlegesség renoválásával.
Ez a ráncfelvarrás javarészt a merész és élénk színek használatában öltött testet. Ezek az egyedi színek lehetővé teszik, hogy minden tér egyedi személyiséggel bírjon.

Antti Lovag buborékház

Az otthon újranyitásának alkalmából Yves Gellie fotóművész készített nagyszerű képsorozatot, amelynek középpontjában az épület különleges formái és színei állnak. Ezek a képek a művészet és az építészet közti kapcsolatot kérdőjelezik meg.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «