fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Pálinka a’la cart

0

A gasztrokultúra piros szőnyegén vezette be a Várda Distillery Exclusive Edition pálinkák termékcsaládját a Várda-Drink csoport, ami egyáltalán nem túlzó megállapítás, hiszen a termékbemutatón Koncz László a La Perle Noire étterem séfje menücsokrában kóstolhattuk meg a tizenkilenc darabból álló kollekció hat különlegességét.

Várda-DrinkNem túl messziről kezdve a verbális ízlelést, elmondhatjuk, hogy manapság valóságos konyhaforradalom zajlik. Főz az egész világ, pestiesen szólva, hiszen elég csak bekapcsolni a televíziót és néhány kattintás után biztosan találunk egy olyan adót, ahol a fakanál a főszereplő. A gasztrokultúrával együtt az italkultúra is fejlődött, ami szerencsére nem állt meg a Lajtánál, így ma már a honi vendéglátásban, sőt kereskedelemben is egyre jobban odafigyelnek a minőségi szelekcióra és természetesen a fogyasztási etikettre is.
A piaci versenyben minden egyes italfajta megvívja saját harcát a fogyasztókért és talán ezért sem volt véletlen a mostani bemutató választott miliője, ahol a tökéletes ízvilág prezentációja mellett a szokáskultúra revolúciója is napirendre került. A pálinkát leginkább étkezések előtt, illetve után kínálják, azonban a La Perle Noire étterem séfje Koncz László menüsorában rendhagyó módon fogások közbeni, illetve utáni kóstolás is ajánlott volt, kihangsúlyozva ezzel az étel és ital harmonikus szimbiózisát.

 • Special Varietal – fajtaazonos gyümölcsből készült: Besztercei szilva-, Penyigei szilva-, Conference körte-, Bosc Kobak körte- és fürtös meggypálinkák.

  Várda Distillery Exclusive Edition

  Master Specialty – különleges gyümölcsökből készült: bodza-, birs-, berkenye-, muskotályos szőlőpálinkák.
  Barrel Reserva – fahordóban érlelt: cseresznye cseresznyefa hordóban, szilva eperfa hordóban, Szatmári szilva tölgyfa hordóban, kajszi eperfa hordóban, kajszi tölgyfa hordóban, 5 éves Szatmári szilva tölgyfa hordóban érlelt pálinkák.
  Grand Vintage – évjáratonként szelektált különlegességek: 2014-es Szatmári szilva- és 2015-ös Szatmári szilvapálinka.
  Extra Delicious – gyümölcságyon pihentetve készült pálinkák: ágyas szilva- és ágyas barackpálinka.

Erre a gondolatra ráfűzve és némi képzavarral élve a pálinkák apritifjeként Csobolya Attila pálinkafőző mester és Szanyó Gyula pálinkafőző szakmérnök mesélt arról, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén belül a Tisza és Szamos öntéstalaja, továbbá a Kárpátok közelsége kiváló mikroklímát biztosít az itt termesztett gyümölcsöknek, amik szinte megágyaznak a minőségi pálinkák készítésének.

Várda-Drink

Csobolya Attila palinkafozo mester

Nem véletlen, hogy a nyolc földrajzi árujelzővel rendelkező pálinka közül három – a Szatmári szilvapálinka, a Szabolcsi almapálinka és az Újfehértói meggypálinka – éppen ebből a térségből került bejegyzésre.

Várda Distillery Exclusive Edition

Várda Distillery Exclusive Edition

Tény, hogy az ízvilág kiteljesedésének párosulnia kell egyfajta vizuális élménnyel is, hiszen ezt ma már elvárja a piac. Éppen ezért a Várda Distillery Exclusive Edition pálinkás üvegeinek dizájnja is hangsúlyos.

Várda Distillery Exclusive Edition

A míves címkéjén látható, hogy milyen hordóban érlelték illetve nem megszokott motívumként ott van a pálinkafőző mester aláírása, valamint az évjárat is. Az optikai élmény fokozásaként tervezik, hogy a felszolgálás aktusa a borokéhoz hasonlóan történjen, ahol a fogyasztó nem csak a pohárral találkozik, hanem a palackkal is.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «