Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Panasonic mágikus utasterei

0

A nemrégiben megrendezett CES keretein belül a Panasonic is előállt egyedi utastér-víziójával. Az Autonomous Cabin koncepció szembefordítható ülései egy ”asztalt” vesznek körbe, de ezen valószínűleg majd senki nem akar enni, hiszen egy 4 paneles, interaktív digitális kijelző rendszerről van valójában szó.

A Panasonic intelligens utastere

A Panasonic koncepciójában a négy ülés mindegyike rendelkezik saját, 4K-s érintőképernyővel, amiket vagy egymás mellé helyezhetünk, vagy függetlenül a többi kijelzőtől, akár munkára vagy szórakozásra is használhatunk.

A Panasonic intelligens utastere

Ha pedig a 4 panel ”egyesül”, teljes méretében kiválóan alkalmas térképek olvasására, vagy a család számára szórakoztató játékok megjelenítésére is.

A Panasonic intelligens utastere
A műanyag felületek jól utánozzák a fát, fémet és bőrt, illetve háttérvilágítással hangulatvilágítást is biztosítanak. A köralakú, elmozdítható, központi kijelzőasztalhoz csatlakoztatott ”magic ring” fantázianévvel ellátott szabályozóval pedig a fényt vagy akár a hőmérsékletet is be lehet állítani.

A Panasonic intelligens utastere

Emellé jár még természetesen a hűtő és a kávéfőző is, illetve a ”magic mug” elnevezésű bögre, amit ha lerakunk az ”asztalra”, nem takarja ki a kijelzőt, hanem az információ a mágikus bögre köré rendeződik.

A Panasonic intelligens utastere
A sok mágikus elem mellé jár az arcfelismerő rendszer is, ami azonosítja a sofőrt és csakis számára biztosítja a vezérlést, mint például a GPS beállításokat. A különleges audio zónának köszönhetően pedig nem kell magunkkal vinni a ”fülesünket”.

A Panasonic intelligens utastere
Az utasok számára, de főleg a sofőrnek, nyolc kamera nyújt pontos információt a környező dolgokról, de az oldalablakokba beépített AR kijelzőn időjárással, vagy a helyi látványosságokkal kapcsolatos információt is láthatunk.

A Panasonic intelligens utastere
A Panasonic szerint bármelyik újabb kivitelezésű járművet fel lehet szerelni a különleges rendszerrel, a piacra dobást pedig a közeljövőben tervezi.

 

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «