Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Pekingi “tájfestészet”

0

Iwan Baan elsimert építészeti fotós Pekingben járt, hogy lefotózza a MAD Architects nemrég befejezett projektjét, a Chaoyang Park Plazat. A komplexum, amelyet befejezett állapotában a múlt héten mutattak be először, számtalan irodából, üzlethelyiségből, és lakóépületből áll.

Iwan Baan képei a Chaoyang Park Plazaról

Baan képei jól illusztrálják a beruházás nagyságát, amit a város megszokott ködös háttere keretez. „El akarjuk mosni a természet és a mesterséges közötti határvonalat, ehhez pedig mindkettőt észben tartottuk tervezés közben” – mondta Ma Yansong a projekt bemutatásakor.

Iwan Baan képei a Chaoyang Park Plazaról

„Iwan Baan augusztus elején látogatott el Pekingbe, amikor a nyári forró és párás klíma nehezítette a levegőt – ami látható és érezhető a képeken is” – magyarázta a MAD Architects. „Azokon a napokon, amikor a tervek szerint Baannak fotóznia kellett a Chaoyang Park Plazat, ideálisnak nem nevezhető körülményekkel kellett megbirkóznia. De ez az igazi Peking, és lehetővé tette Iwan Baan számára, hogy valódi környezetében fotózza le az épületet. A képein a Chaoyang Park Plaza, még a puha, természetes vonalai és lírai sziluettje is egy erős vizuális ellentétben áll az épületet körülvevő városi látvánnyal. Iwan képei megmutatják, hogy a MAD tervei miként ütköznek össze a pekingi üzleti negyeddel, ami megkülönbözteti a tipikus dobozszerű irodaépületektől.”

 

A hagyományos kínai tájfestészet inspirálta az épületet, amely természetes formákból és terekből áll. Üvegezett átrium köti az aszimmetrikus ikertorony irodaépületeit, melyek a parkban található tó partján helyezkednek el, és két hegycsúcsra emlékeztetnek.

 

A kicsi és alacsony üzlethelyiségek erodált hegyi sziklákként jelennek meg, amelyek látszólag véletlenszerű pozicionálása egy eldugott városi kertet alkot.

Iwan Baan képei a Chaoyang Park Plazaról

Végezetül a két délnyugati fekvésű, többemeletes Armani apartmanhoz lépcsőzetes erkélyek tartoznak, amelyek a szabadtéri életre ösztönöznek.
A fejlesztés teljes környezetét a sima, íves felületek a tradicionális kínai tusfestés érzelmi világára és esztétikájára rezonáljon.

Iwan Baan képei a Chaoyang Park Plazaról

A táj, amely az épületek között felbukkan, a keleti tájépítészetre jellemző elemekből, fenyőkből, bambuszokból, sziklákból és tavakból áll, mindezek pedig mélyebb kapcsolatot teremtenek az építészet és a klasszikus tér között.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «