Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Peter Stutchbury idilli ausztrál lakóházai

0

A neves ausztrál építész, Peter Stutchbury már 47 szakmai díjat tudhat magáénak. A saját nevével fémjelzett építésziroda innovatív és környezettudatos épületeket tervezett és valósított meg az elmúlt 30 évben.

Peter Stutchbury idilli ausztrál lakóházai

A 2012-ben épült ‘Invisible House’ Ausztrália legnépesebb államában, Új-Dél-Walesben található. A kilátás mondhatni festményszerű, de ennek ára is van: az ingatlan reggel erős széllökéseknek van kitéve, délután pedig a nap égető sugarai lehetnek kellemetlenek a lakók számára. A házat ezért úgy tervezték, hogy félig a hegyoldalba építették, így a legszélsőségesebb időjárásnak is ellenáll.

Peter Stutchbury idilli ausztrál lakóházai

Invisible House

A 2014-ben befejezett ‘Pirramimma’ szintén a Kék-hegységben található, egy sűrű fákkal borított erdőben. Peter Stutchbury mindig szeret játszani a külső és belső tér kapcsolatával.

Peter Stutchbury idilli ausztrál lakóházai

Pirramimma house

Ez megfigyelhető itt is, hiszen a nagyméretű üvegfelületek jellemzőek és egy érdekes hajlított tető készült a házra. Az atmoszféra rendkívül nyugodt, csendes és egyfajta biztonságérzetet nyújt a lakók számára.

Peter Stutchbury idilli ausztrál lakóházai

Verandah House

A következő ház a sorban a ‘Verandah House’. Nagy üvegfelületek és nyersbeton burkolatok jellemzik az épületet, illetve függőleges és vízszintes irányú fémgerendákkal is találkozhatunk. Stutchbury itt a fénnyel és az árnyékokkal játszott, ezért kapott a ház ilyen érdekes tetőszerkezetet.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «