Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Pi-cikli

0

Ha lemaradtál volna, március 14-e a nemzetközi Pi nap, hiszen a jel érétke 3,14. Az esemény alkalmából az amszterdami „nemzetközi ötletek cége”, a WE ARE Pi létrehozta az első pi-ciklit, a PiCycle-t – egy flexibilis biciklit, amely a görög π betű, a Pi szimbólumának formáját utánozza.

Pi-cikli

A maláj illusztrátor, Yau Hoong állt elő elsőként a Pi alakú bicikli ötletével, amit egy vázlatsorozatban mutatott be. Ezek a rajzok inspirálták a WE ARE Pi művészét Tadas maksimovas-t és Martijn Koomen designert, hogy megépítsék ezt a valamit.
Először összehasonlították Hoong koncepciójának arányait a valódi kerékpárokéval, majd furnérból és kartonból elkészítették a modelleket, majd a végső terveket, hogy meggyőződjenek róla, hogy valóban használható a bicikli.

The Making of The Pi Bike from Tadas Maksimovas on Vimeo.

Ezt követően a duó öntőformákat készített a váz első gyanta verziójához. Miután erre a vázra felépítették a teljes biciklit, és ellenőrizték, hogy úgy működik, ahogy kell, újabb öntőformákat készítettek – ezeket a váz végső verziójának kiöntésére használták, ami már szénszálból készült.
Nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy a PiCycle kereskedelmi forgalomba kerüljön, de az egyetlen létező darab több múzeumban és kiállításon is látható lesz Amszterdamban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «