Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Piaggio WI-Bike: az elektromos biciklik Vespája

2

Az utóbbi években szinte az összes autó és motorgyártó világcég előrukkolt már saját elektromos kerékpárjával. Ez már szinte kötelező körnek számított, így a BMW-től a Mercedes-ig, a Peugeot-tól a Ford-ig, a KTM-től a Ducati-ig mindenki kínál különböző rendű-rangú, de többségében látványos, elegáns és méregdrága villanybringákat. Talán az utolsó hiányzó, a kétkerekűek divatdiktátora a legendás Vespa-kat is gyártó olasz Piaggio volt. Amelynek kínálatából szinte már gyanúsan hiányzott az elektromos bringa.

Nos idén tavasszal végre megjelent a Piaggio Wi-Bike, amely már első ránézésre is megmagyarázta a késedelem okát. Az olasz gyártó ugyanis szemmel láthatóan a nehezebb, rögösebb utat választotta.

Piaggio Wi-bike

A nagy autó és motor márkák villanybringái köztudottan nem saját fejlesztések: nem a Ducati, a Skoda, a BMW és a többiek álltak neki kerékpárt építeni, hanem összefogtak egy-egy patinás bicikli gyárral és rendeltek tőlük “saját márkás” villanykerékpárt vagy akár egész kollekciót. A Piaggio ezzel szemben – és talán egyedülálló módon – a koncepciótól, a vázon és a kiegészítőkön át – az alapoktól maga álmodta meg újdonságát.

Piaggio Wi-bike

Meg is lett az eredménye…

Meseszép, a toscanai reneszánsz harmonikus formáit idéző vázszerkezet, amely ott erős ahol kell és ott kecses ahol szép. Lánc helyett korszerű szíjhajtás, fokozatmentes váltó, folyamatos GPS kapcsolat és egy olyan saját okos telefon applikáció amely akár a kívánt szívritmusunkhoz alakítja a fokozatokat, a villanymotor és lábhajtás arányát és kiválasztja a testhez álló útvonalat is.

Piaggio Wi-bike

A Wi-Bike valójában egy trendi és környezetbarát kütyü, amely azonban magában hordozza a kerékpározás legalapvetőbb, legősibb élményét is, hiszen a kerékpár piacon példa nélküli hi-tech kiegészítők egy stílusos-hagyományos köntösbe burkolóznak.

Piaggio Wi-bike

” Dolce Vita- környezettudatosan” – így hangzik a Wi-Bike hazai reklám szlogenje és bár a reklámok általában blaszfémiák, ezúttal nem nagyon tudok vitába szállni a jelzővel. A Piaggio Wi-Bike egy kicsit talán szimboluma is a gépekhez, járművekhez fűződő hagyományos viszonyrendszerünk változásának.

Piaggio Wi-bike

Mert bár egy rendkívül stílusos tárgy, alapvetően mégis csak arra szolgál, hogy kényelmesen, olcsón, környezetbarát módon és nem utolsó sorban egészségünket is őrizve eljussunk vele A-ból B-be. Nem mellesleg minden kedves hölgy olvasóm szíves figyelmébe ajánlom a Wi-Bike női változatát, amelynek forradalmi újdonsága éppen a hagyomány hűsége.

Piaggio Wi-bike

Visszahozza ugyanis az egykori elegáns, praktikus, női bringák sziluettjét, nem beszélve azokról a Vespa-k stílusát idéző kiegészítőkről, amelyek akár a bicikli nélkül is mértékadó divattárgyak.

” The new way to B”. Új út eljutni a-ból B-be, vagy ha a nagy B-t a too Bee létige rövidítésének tekintjük akkor a nagyvárosi létezés új rendkívül szimpatikus, a környezetet tisztelő, mégis elegáns és újszerű módját jelenti.

Bóday Csilla

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Robog a Piaggio koffere • Mi Férfiak

  2. Pingback: latestvideo sirius683 abdu23na934 abdu23na42

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «