Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Pininfarina Formula-E concept

0

India egyik legnagyobb autógyártójának, az elsősorban a terepjáróiról és traktorairól ismert Mahindra Formula-E-ben szereplő istállója, a Mahindra Racing az olasz design céggel, a Pininfarinával közösen három koncepcióban próbálta bemutatni, hogy milyenek lehetnek néhány év múlva az elektromos versenyautók számára kiirt Formula-E bajnokságban szereplő autók.

„A Formula-E az egyik legizgalmasabb jele az autóiparban és az autóversenyzésben zajló változásoknak” – nyilatkozta a Pininfarina kreatív igazgatója, Fabio Filippini. „A kreativitásunkat akartuk bizonyítani azzal, hogy elképzeltük a Formula-E fejlődésének irányát. A kihívás, hogy hozzájárulhatunk a Formula-E fejlődéséhez nagyon motiváló volt, miközben az teljes mértékben összhangban van az autóiparral kapcsolatos tervezői és innovációs elképzeléseinkkel.”

Mahindra Racing Pininfarina Koncepció

A Nemzetközi Autómobil Szövetség az, FIA nem rég írta ki a pályázatát a Formula-E-ben az 5., a 2018-2019-es szezontól használandó karosszéria tervezési és gyártási munkálataira. A szabályok értelmében a költségek ésszerű korlátok között tartása érdekében a Formula-E-ben a csapatoknak ugyanazt a karosszériát kell használniuk és csak az elektromos erőforrásokat, valamint a szoftvereket fejleszthetik a jövőben is.

Mahindra Racing Pininfarina Koncepció

Jelenleg a sorozat az olasz Dallara által tervezett és gyártott karosszériát használja a Mahindra azonban nem titkolja, hogy 2018-től bizony szívesen ellátnák karosszériákkal a Formula-E mezőnyét.

Mahindra Racing Pininfarina Koncepció

„A Mahindra úttörője az elektromos technológiáknak, és mindig arra törekszünk, hogy még tovább toljuk ki ennek az izgalmas technológiának a határait” – nyilatkozta Anand Mahindra a Mahindra csoport elnöke. „A Formula-E bajnokságban való részvételünk egy újabb platform arra, hogy megteremtsük a jövőbeni mobilitás feltételeit. Ezért nagyon izgatott vagyok, hogy láthatom az M5Electro innovatív és kreatív design projektünk eddig elért eredményeit.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «