fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Plug-in hibrid modellekkel erősíthet a Lexus

0

A prémium hibrid piacon egyeduralkodó Lexus újabb ökopiaci szegmens felé nyithat: a márka egy vezető tisztségviselője szerint eljött a plug-in hibridek, sőt, a hidrogén üzemű Lexus modellek kora.

Lexus plug-in hibrid

A legelső hibrid üzemű Lexus, az RX 400h 2005-ös premierje óta eltelt több mint egy évtizedben a márka a prémium autóipar első számú hibrid szakértőjévé nőtte ki magát. Hibrid modelljeinek globális eladása 2016 végével meghaladta a 1,1 millió darabot, a Lexus eladásaiból egyes piacokon 98 százalékot elérő arányban részesednek a benzin-elektromos üzemű modellek.

Lexus plug-in hibrid
Ezzel azonban még korántsem ért a lehetőségek végére a vállalat, derül ki egy interjúból, amelyet a brit FleetWorld című cégautós szakfolyóiratnak adott Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai forgalmazójának ügyvezető igazgatója.
A márkát érintő, szokásos változások – új típusok, modellfrissítések, modernizált biztonsági rendszerek – mellett Shepherd a Lexus közép- és hosszú távú terveiről is beszélt az újságnak.

„Idővel megjelennek a kínálatunkban a konnektorról tölthető (plug-in) hibrid modellek; véleményem szerint az egész iparág ebbe az irányba fog tartani. Hibrid modelljeinknek köszönhetően most is lefedjük a piac jelentős részét, ám a jövőben lesznek plug-in hibrid változatok is, bár egyelőre korai volna arról beszélni, hogy mely típusokban jelenhet meg a technológia.
Hosszú távon ugyanakkor egyértelműen a tisztán elektromos, illetve üzemanyagcellás járműveké a jövő. Nem véletlenül szentelt anyavállalatunk, a Toyota egy-egy külön részleget ezeknek a technológiáknak: ez a két irány is részesül abból az évi mintegy nyolcmilliárd dollárból, amit kutatási és fejlesztési célra fordítunk” – hangsúlyozta Shepherd.
Hogy mikorra várható a hidrogén üzemű Lexus bevezetése? Erről még nem született konkrét döntés, de az bizonyosra vehető, hogy az LS utódmodellje kapja meg elsőként az üzemanyagcellás technológiát. Már két éve bemutattuk azt az LF‐FC tanulmányautót, amellyel ezt a lehetőséget demonstráltuk. Nem sürget bennünket az idő, de úgy gondolom, maximum két-három éven belül reálisan számolhatunk a szériamodell megjelenésével” – tette hozzá a szakember.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «