Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Porsche behúzta az Airbus-t a Rekordok Könyvébe

0

Amikor vontató kocsi vásárlására gondolunk, aligha a Porsche fog először az eszünkbe jutni. De ez megváltozhat, ugyanis a diesel Cayenne épp most robbant be a Guinnes Rekordok Könyvébe, mint az első szériakocsi, mely elvontatta a legnehezebb repülőt.

A Porsche behúzta az Airbus-t a Rekordok Könyvébe

Az Air France A380-asát egy Porsche Cayenne S Diesel vontatta

A 285 tonnás tonnás Air France A380-as, melyet a Porsche elhúzott, 115 tonnával súlyosabb darab, mint az előző rekorder. És 100 tonnánál még annál a mozdonynál is nehezebb, melyet a Land Rover egy négycilinderes Discovery Sport-ja vontatott, bár, maga a Cayenne is nagyobb.

A Porsche behúzta az Airbus-t a Rekordok Könyvébe

Az erősebb igénybevételre kialakított vontatóktól eltérően a Cayenne S Diesel S-t átalakítás nélkül használták, vagyis a standard 385 lóerővel és 850 Nm forgatónyomatékkal, változatlan négykerékmeghajtással. A mutatványt a kamerák előtt is megismételték, a kísérletet követően.

A Porsche behúzta az Airbus-t a Rekordok Könyvébe

’Általában nem megyünk ilyen messzire, hogy teszteljük a kocsiink teljesítményét, de ma közel jutottunk” vélte Richard Payne, a Porsche Great Britain technikusa. ’Mondhatnám, hogy keményen dolgozott, de a Cayenne nem dohogott, csak tette a dolgát.

A Porsche behúzta az Airbus-t a Rekordok Könyvébe

Az érdekes volt, hogy a visszapillantókban nem láttam mást, mint az Airbust. Az autóink túllépnek a vásárlók elvárásain, kifejezetten szívósak. Mégis, amit most mutatott a Cayenne, az bámulatos; a kocsival jöttünk Londonból és azt tervezem, hogy vissza is ezzel megyek – bár közben elvontatott egy A380-ast.”

Air France and Porsche: New Guinness World Records title from Porsche AG on Vimeo.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «