fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

„Porsche Classic Art – A művészet örök”

0

Az autóikon formatervező ága mára önálló brand, melynek minden alkotásában visszaköszön a márka múlhatatlan és kortalan szellemisége. Ez az iránymutatás akár aposztrófja is lehetett annak a pályázatnak is, amit a Porsche Centrum Budapest írt ki fiatal képzőművészek számára.

Spontán galériává alakult a Porsche Centrum Budapest bemutatóterme, ahol ma az autók – hacsak egy rövid időre is – csak mellékszereplői voltak az eladótérnek. Persze ez csak félig igaz, hiszen a kiállított képzőművészeti alkotások, epicentrumában mégis csak emblematikus modell a Porsche állt.

Csuth Péter I, II, III,

Csuth Péter I,

Csuth Péter I, II, III,

Csuth Péter II

Csuth Péter

Csuth Péter III

A Porsche Centrum Budapest ” A művészet örök” pályázatának kiírását az inspirálta, hogy a budapesti képviselet 2014. szeptemberétől a Közép-kelet európai régióban elsőként, a világon hatodikként a Porsche Centrum Budapest megkapta a hivatalos “Porsche Classic Partner” címet.

Kauker Dóra

Kauker Dóra

Az elismerést pedig rendhagyó módon szerették volna megünnepelni, amiben a Porsche állandóságát akarták láttatni a feltörekvő magyar művészek szemével. Érdekesség, hogy a díjazottak többsége a gyengébbik nemből került ki, ami egyértelműen igazolja, hogy az autó formája forma megindító, kortalan és nemtelen.

Varga Anna Gizella

Varga Anna Gizella

“A művészet örök” felhívásra beérkezett pályaműveket a Magyar Képzőművészeti Egyetem neves szakértői, valamint a Porsche Centrum Budapest vezetői bírálták el, de a nagyközönség szavazatai is beleszóltak a végeredménybe. Az ünnepélyes díjátadón a szakmai csapathoz csatlakozott Nánási Pál fotóművész is, aki bár a női testben találja meg a tökéletességet, most még sem az idomokról beszélt, hanem a kihívásról, amivel egy ilyen feladat alkalmával szembetalálkozik az ember. A lényeglátás pedig meghozza az elismerést és a sikert!

A pályázat nyertesei:

1. helyezett: Csuth Péter, V. évfolyamos tervezőgrafikus, I., II., III.” című műve.
2. helyezett: Kauker Dóra, II. évfolyamos festőművész hallgató “Részletekben” című műve
3. helyezett: Varga Anna Gizella, V. évfolyamos tervezőgrafikus hallgató „A kör” című műve

A nyertes alkotásokat, és további, az ítészek által legkiválóbbnak tartott vizuális műveket június 5 – 18 között a Porsche Centrum Budapest szalonjában (1117 Budapest, Szerémi út 63.) egy kiállítás keretein belül tekinthetik meg az érdeklődők.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «