Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Porsche a motorsport nagy ikonját, Walter Röhrl-t ünnepli

0

Géniusz négy keréken” néven új kiállítás nyílik a Zuffenhausenben megtalálható Porsche Múzeumban, amely 70. születésnapja alkalmából a rali legenda Walter Röhrl előtt tiszteleg. 2017. március 14. és május 14. között a múzeum számos olyan járművet állít ki, amelyet a WRC-győztes pilóta vezetett, miközben kiharcolta és megszilárdította elismertségét, mint korának legjobb és legsokoldalúbb autóversenyzője.

Walter Röhrl 70 éves

A kiállítás középpontjában a pilóta Porschéval való együttműködése áll. Röhrl 1993-tól a stuttgarti sportautógyártó nagykövete és tesztpilótája. Hamarosan a Weissachban található Fejlesztési Központ tesztpályájának egyik kanyarja az ő nevét kapja meg. A különleges kiállítás megnyitóján Röhrl és tartós navigátora, Christian Geistdörfer március 14-én délelőtt 11 órától dedikál.

Walter Röhrl 70 éves

Az 1947. március 7-én Regensburgban született Röhrl egész életét szoros kötődés kísérte végig kedvenc márkája, a Porsche iránt. Az első autója egy 75 lóerős Porsche 356 B Coupé volt, amelyet motor nélkül vásárolt, hogy minél többet megtakarítson. Még a Ford, az Opel, a Fiat, a Lancia és az Audi gyári pilótájaként is szoros kapcsolatot ápolt a Porsche márkával, például a saját ralira használt 911-ese révén. A Porsche elsőként 1981-ben – már kétszeres WRC-győztesként – szerződtette Röhrl-t gyári tesztpilótának. Röhrl elsőként a Német Rali Bajnokságban kezdett, és egy 911-essel versenyzett a WRC San Remo Raliján.

Walter Röhrl 70 éves

Walter Röhrl a motorsport történelem azon kevés pilótái közé tartozik, akik raliban és pályaversenyzésben egyaránt világbajnoki győzelmeket zsebelhettek be, minden egyes osztályban és sorozatban győzedelmeskedve a TransAmtól kezdve az IMSA-n és a Pikes Peak-i hegyi felfutón át a Német Túraautó Bajnokságig.

Vezetési tudásával és azon képességével, hogy a menettulajdonságokat egyszerűen, mégis precízen képes leírni, Walter Röhrl mind a mai napig hatással van a Porsche utcai sportautóinak finomhangolására és technológiájára. Senki sem felel meg olyannyira a Porsche intelligens teljesítmény filozófiájának, mint Walter Röhrl. A Porsche 959, a Carrera GT és a 918 Spyder szupersportautók mind az ő keze munkáját viselik magukon.

A 365 B 1600 Coupé mellett a Porsche Múzeum különleges kiállításán helyet kap a Carrera GTS Rallye „Monnet”, a 911 SC Coupé San Remo és a 924 GTP Le Mans 1981-ből, valamint a 911 Carrera 2 Cup versenyautó és a legendás Carrera GT. Röhrl ralis karrierjét egy különleges tárgy is szemlélteti, melyről Röhrl csak úgy nyilatkozott, hogy „ez volt ralis karrierem legbrutálisabb gépe”: az Audi S1 Group B az Audi Múzeum jóvoltából lesz jelen.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «