PostBOT – a Deutsche Post önjáró robotkézbesítője

0

A DHL csoporthoz tartozó Deutsche Post új fejlesztése, a PostBOT tesztelése zajlik egy német városban. Ez az okos robot egy önműködő elektromos kézbesítő jármű, ami postai küldemények százait rejti magában.

DHL

A PostBOT akár 6 nehéz postai rekeszt is képes egyszerre szállítani, ezáltal megkönnyítve a kézbesítők munkáját. Amennyiben ez a tesztelési projekt sikeresnek bizonyul a német postánál, valószínűsíthető, hogy egyre gyakrabban fogjuk majd látni az utcákon a kis sárga járgányt.

A kézbesítők munkája rendkívül nehéz és időigényes, ezért már régóta kísérleteznek a posták elektromos biciklik vagy hasonló eszközök használatával. A PostBOT használatával gyökeresen változna meg a kézbesítés hosszú és nehézkes folyamata.

DHL

A robot élesben zajló próbaüzemére a németországi Bad Hersfeld városában került sor. A város polgármestere, Thomas Fehling megtiszteltetésnek érzi, hogy az ő városát választotta ki a Deutsche Post a PostBOT premierjére és tesztelésére.

A PostBOT akár 150kg rakományt is képes szállítani. Természetesen időjárástól függetlenül működőképes a postai kézbesítőrobot, hiszen kültéri használatra lett tervezve. Számos érzékelő található rajta, melyek által a PostBOT képes arra, hogy kövesse a posta kézbesítő munkatársát és szükség esetén megálljon vele együtt.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «