Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Premier előtt – idehaza bemutatták a Lexus 500 LSh-t

0

Detroit és Genf után Európában Magyarország volt a második helyszín, ahol igazán testközelből látható volt a Lexus új zászlóshajója az 500 LSh. Az exkluzív bemutatóra a Lexus Buda márkakeresekedében került sor, ahol a szűkkörű plénum előtt leplezték le a japán gyártó vadonatúj modelljét. A lepel lekerülésével egy időben már az értékesítés is elindult.

Lexus LS500h

Az LS első generációjának 1989-es bemutatásával nem csupán egy új autó, de egy új prémium márka, és a prémium kivitelezés olyan szintje is született, amely korábban még a luxusautók szegmenségben is ismeretlen volt.

Lexus LS500h

A Toyota prémium márkája, a Lexus az azóta eltelt három évtizedben a forradalmi technológiák, az innováció, a megbízhatóság, kézműves kidolgozás és a környezetbarát luxusmárka szinonimájává vált, amelyhez az elmúlt években a látványos, lenyűgöző és jövőbemutató formavilág társult, amely egyszerre sugároz dinamizmust, és letisztult eleganciát.

Lexus LS500h

Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt. Az autó formavilágában sikeresen ötvöződnek a nyújtott tengelytávú, négyajtós limuzin jellemzői a mélyen ülő, kupészerű profillal, így az LS az egyaránt növekvő kupé és limuzin szegmens közös határán foglal helyet.

Az utastér kialakítása során újszerű megközelítést alkalmaztak, a központi tematika a „progresszív kényelem” volt, amelynek keretében a hagyományos japán esztétikai elveket és kézműves hagyományokat egy fejlett, fényűző és innovatív utastér létrehozására fordították, amelyben olyan különleges elemek találhatók, mint az egyedi ajtópanel-dekorbetét.

Lexus LS500h

Az LS 500h a Lexus új többfázisú hibrid rendszerét alkalmazza, amely vadonatúj teljesítménnyel és vezetési élménnyel ruházza fel a hibrid járművet, kedvezőbb gázreakciót és élvezetesebb, lineáris gyorsítóképességet kínálva, ami különösen álló helyzetből elindulva lenyűgöző. Ugyanakkor a Lexus Hybrid Drive eredendően kedvező üzemanyag-fogyasztása és csekély károsanyag-kibocsátása még tovább javult.

Lexus LS500h

A hajtáslánc egy 3,5 literes Dual VVT-i V6 benzinmotorból és két villanymotorból áll. Ezek együttesen 354 LE / 264 kW rendszerteljesítményre képesek. Míg az LS 500 Európa-szerte kizárólag összkerékhajtással lesz elérhető, az LS 500h hibridet hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kínálják majd. LS 500 mindemellett a modell történetének leglelkesítőbb vezetési élményét kínálja, amit a Lexus az új F SPORT változat bemutatásával most még magasabb szintre emelt.

Lexus LS500h

A benzinmotoros és hibrid hajtású modellváltozatokhoz egyaránt megrendelhető F SPORT kivitel körültekintő futómű-tuningja és egyéb fejlesztései úgy tökéletesítik az autó vezetésének élményét, hogy közben kicsit sem csorbul az LS-től elvárt kifogástalan kényelem.

Lexus LS500h

Mindennek eredményeként az új modell bemutatása hazánkban is újrafogalmazhatja a luxuslimuzinok szegmensét, tovább repítve a japán prémium márka magyarországi értékesítéseit: míg az itthon is megállíthatatlannak tűnő Lexus az elképesztően sikeres NX és RX modellekkel az SUV szegmensben tarol, a vadonatúj IS-sel a sportszedánok, az RC-vel luxuskupék szegmensében okozhat nagy meglepetéseket a versenytársaknak, az LC bemutatásával pedig a luxus szupersportkupé szegmensben állít fel új mércét, az új LS a legfelső kategóriás luxuslimuzinok piacát rajzolhatja újra.

A Lexus 500 LS 26 millió forintró indul a hibrid változat alapára pedig 28 500 000 forint lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «