fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Project Norse – Felfedező vitorlás hibrid hajással

0

Az Oliver Stacey Design és BMT Nigel Gee összefogtak, hogy a Project Norse létrejöhessen. Ez egy 80 méteres vitorlás felfedező jacht, egy masszív óceánjáró, mely minden óceánnal megbirkózik, így a sarkkörökre is el tudnak jutni az utasok.

Project Norse

Az együttműködés eredménye a felfedező jachtok új generációjának születését jelenti. A koncepció teljesen önfenntartó, a lehető legkisebb környezeti hatással. A hajót Stacey látogatása ihlette a Viking Voyagers kiállításra a falmouth-i National Maritime Múzeumban, ahol a nézelődők megismerhették a viking hajók szellemiségét.

Project Norse

A Norse felfedező jacht terveinek alapját egy vitorlával kiegészített hibrid meghajtási rendszer adja. Tehát ne keverd össze, tulajdonképpen nem egy vitorlás jachtról van szó, a vitorlák csak a hibrid meghajtást segítik.

Project Norse

A hajón három ugyanolyan árboc van, amikhez betekerhető nagyvitorla tartozik. Ez a beállítás megbízhatóságot és flexibilitást kölcsönöz a hajónak, és nincs szükség nagy legénységre az út során. A vitorlás üzemmódot érdemes mindig használni, ha az időjárás lehetővé teszi, hiszen áram generálható vele, amit az akkumulátorok tárolnak.
Kialakításának köszönhetően a Norse sekély vízen is alkalmas hajózásra, ami a méretéből kiindulva óriási plusz. Ez azt jelenti, hogy eldugottabb helyeken is ki lehet kötni a 80 méteres jachttal.

Project Norse

A Norse tökéletesen funkcionál tengeri, szárazföldi és légi tevékenységek alaptáboraként is. Tartozik a hajóhoz egy szerkezet, aminek segítségével könnyedén indítható és fogadható egy akár 12 méter szárnyfesztávolságú hidroplán is rajta. A jacht Ice Class 1D jégtörő tanúsítvánnyal rendelkezik, és a sarkvidéki hajózási kódex C kategóriába sorolja a hajót, ami azt jelenti, hogy ellenáll a kisebb jégtábláknak, így nyári időszakban sarkvidéki területeken is használható.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «