Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Quantino – az 1 000 kilométer hatótávolságú elektromos autó

1

Az 1075 lóerős Quant F szupersportkocsit követően a Nanoflowcell a Genfi Autokiállításon Quantino néven egy kis háromajtós sportkocsi bemutatását tervezi, amely a különleges akkumulátorával, egy ion folyadék feltöltéssel 1 000 kilométeres hatótávolságra képes.

A Nanoflowcell elektromos rendszerének a lényege a Flow Accumulator Energy Storage (FAES) üzemanyagrendszer, ami két tartályból, tüzelőanyag-cellából (nanoFLOWcell), szuper-kondenzátorokból és villanymotorokból áll.

QUANT F a nano cellás autó

QUANT F

A Quant F sportkocsiban van két darab 250 literes tartály, benne elektromosan töltött (erősen ionizált) folyadékkal. A két folyadékot két szivattyú folyamatosan előre keringeti egy másik tartályba, a vándorlásuk közben pedig egy tüzelőanyagcellához érkeznek, ami elektromos energiát termel.
Ezzel a meghajtó rendszerrel az 5,25 méter hosszú, négyszemélyes, 1075 lóerős, 4 motoros Quant F sportkocsi a Nanoflowcell alapítója, Nunzio La Vecchia állítása szerint 800 kilométer megtételére képes. A 0-ról 100 km/órás sebességre 2,8 másodperc alatt gyorsuló és 380 km/órás elméleti végsebességre képes Quant F kistestvére a Quantino ennél szerényebb teljesítményű, a 200 km/órás sebességre képes Quantino ellenben nagyobb, 1 000 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

Quantino

Quantino

A Quantino mindezt két kisebb, 175 literes tartállyal éri el, persze ebben a kisebb méretek is szerepet játszanak. A 2+2 üléses kupé ugyanis mindössze 3,91 méter hosszú, így a meghajtó rendszer feszültsége (48 volt) is alacsonyabb a sportos nagytestvérnél. A modern technológia mellett a látványos külső és a 22 collos kerekek pedig már csak igazi ráadás az autók szerelmeseinek.

Quantino

Quantino, ezer kilométer megtételére képes egy feltöltéssel

 

A Nanoflowcell azt állítja, hogy a Quantino közúti tesztelése már ebben az évben elkezdődik, így ha minden jól megy pár év múlva már a forgalomban is találkozhatunk a gyors és nagy hatótávolságú elektromos autóikkal.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Quant - 48 Volt 750 lóerő • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «