Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

RACER – Az Airbus nagysebességű helikoptere

0

A repülőgépgyártó tervei szerint 2020-ra üzembe állítható lesz legújabb projektjének helikoptermodellje, a RACER.

Airbus RACER helikopter

A helikoptereknek óriási előnye van a hagyományos sugárhajtású utasszállító repülőgépekkel szemben, mégpedig az, hogy bárhol képesek a fel-, és leszállásra – akár egy felhőkarcoló tetején is. Volt viszont egy – eddig a pontig behozhatatlannak tartott – probléma velük, a lassúságuk. Az Airbus helikopterekre szakosodott részlege, az Airbus Helicopters egy új design koncepción dolgozik, amit a Paris Air Show alkalmával mutattak be idén nyáron. Egy gyors és energiahatékony helikopteren dolgoznak a ‘Clean Sky 2’ projekt keretében, mely a RACER nevet kapta. (Rapid And Cost-Effective Rotorcraft)

Airbus RACER helikopter
A helikopter a tervek szerint 2020-ra lesz repülésre alkalmas, és a számos technológiai újítás mellett akár 400 km/órás sebességre is képes lesz.
Az új modell tulajdonképpen az X3-as prototípus továbbfejlesztett változata, ami 2013-ban rekordot döntött a maga 470 km/órás utazósebességével. A rotorok meghajtásról két RTM322 motor gondoskodik, melyet a franciaországi Safran Helicopter Engines gyártott.

Airbus RACER helikopter
A gép törzse hibrid fém-kompozitból készült, ami a stabilitás biztosítása mellett rendkívül könnyű. Beépítettek továbbá egy újításnak számító magasfeszültségű elektromos generátort, ami jelentős súlycsökkentést tett lehetővé.
A jövőben valószínűleg jobban el fog terjedni ez az új technológia és várhatóan 2030-ra nagyobb számban hozzák majd kereskedelmi forgalomba ezeket a helikoptereket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «