Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

RAMBO gránátvető

0

Mióta a 3D nyomtatás mainstream lett, sokan álltak elő különféle fegyverötlettel. Az amerikai hadsereg nemrégiben egy gránátvetőt ”3D nyomtatott” ki, ami inkább hasonlít egy videójáték gépkarabélyára, de korántsem egy játékról van itt most szó.

Rambo gránátvető

A fegyvert RAMBO-nak keresztelték el, a név az angol Rapid Additively Manufactured Ballistics Ordnance kifejezésből ered. A fejlesztés majdnem hat hónapig tartott, a 40 milliméteres gránátvető az M203-asra hasonlít. Közel 50 alkotóelemből áll, a felhasznált anyagok között főként acél és alumínium, szerepel. A fegyvert először októberben tesztelték, pozitív eredményekkel.

Rambo gránátvető

A technológiában hatalmas potenciál van, hiszen rövidebb idő alatt is rendelkezésre állhatnak az igényekre szabott fegyverek. A sötét oldala az ilyen módszereknek azonban korántsem elhanyagolható, hiszen potenciális terroristák kezébe is kerülhet, habár a 3D nyomtatás hihetetlenül drága ”mulatság”, ami egy kis megkönnyebbülésre ad okot.

Rambo gránátvető

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «