Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Range Rover és a Zenith El Primero Chronograph

0

Egy különleges kiadású karórát, a Zenith El Primero Range Rovert is bemutatták a Range Rover SV Autobiography Dynamic leleplezésekor Párizsban, amivel a két gyártó immár partnerként köszöntheti egymást.

Zenith El Primero Range Rover

1969 hatalmas mérföldkő volt mind az autótervezés és óragyártás számára, hiszen a Range Rover és Zenith El Primero ekkor jelentek meg a piacon.
Angliában, a Charles Spencer King vezette Rover mérnökcsapat először tervezett olyan járművet, mely a Land Rover off-road képességeivel és egy városi autó kényelmével rendelkezik. A fejlesztési fázisban Velarnak nevezett masinát később átkeresztelték Range Roverre, a névre, amit ma már mindenki ismer.

Zenith El Primero Range Rover

1969. január 10-én a svájci gyártó bemutatta a világ első önfelhúzós karóráját, az El Primerót. Az óra 36 ezer rezgést végez óránként, így ez a legpontosabb kronográf a világon.

Zenith El Primero Range Rover

Zenith El Primero 1969

A Range Rover és az El Primero is megtartották vezető helyüket kategóriájukban. A legújabb, negyedik generációs Range Rover a luxust, hihetetlen teljesítményt és kiváló off-road képességeket ötvözi, az El Primero pedig még 47 év után is a legpontosabb mechanikus kronográf a piacon.

Zenith El Primero Range Rover

A két gyártó egy új partnerkapcsolattal ünnepli meg ezt a sikerszériát, melynek eredménye egy különleges kiadású karóra, a Zenith El Primero Range Rover, amit az eddigi legdinamikusabb Range Rover, az SV Autobiography Dynamic leleplezésekor mutattak be.

Zenith El Primero Range Rover

“A két márka közötti kapcsolat nagyon erős. A Zenith és Range Rover is úttörőnek számít saját piacán. Mindketten egyedi, innovatív termékeket gyártunk, és az időtlen designon keresztül valódi luxust közvetítünk. A Zenith nagyon várja, hogy elkezdődjön a partnerkapcsolat a Range Roverrel.” – mondja Aldo Magada, a Zenith elnöke.

A Zenith El Primero Range Rover egy 42 milliméteres keramizált alumínium tokban érkezik, és a Range Rover alumíniummal épített kasztnija, az óra is könnyű és strapabíró lesz.
A Range Rover minimalista műszerfalát tükrözi az óra egyszerű megjelenése, a szürke számlap és robusztus felhúzókorona és a könnyen működtethető gombok. Az óra hátlapjára Zenith és Range Rover neveket gravírozták.

“A Zenith El Primero talán a legjellegzetesebb óra, amit valaha gyártottak. Pont ezért fontos a partnerkapcsolat a két márka között, hiszen így tiszteleghetünk ez előtt az ikonikus szerkezet előtt. A cél az volt, hogy egy elegáns, de letisztult design szülessen. A matt befejezés megadja a minimalista felhangot, ugyanakkor kifinomultságot és tartósságot sugall – pont, mint egy Range Rover” – mondja Gerry McGovern, a Range Rover vezető tervezője.

A Range Rover és Zenith El Primero értékeit mindenki felismeri, akinek fontos a gyönyörű tervezés és tökéletes funkcionalitás. Egy brit felfedező, John Blashford-Snell ezredes 1971-ben egy El Primero kronográfot viselt és csapata két Range Roverrel járt a 30 ezer kilométeres küldetés során, mely átszelte a hírhedt Darien Gapet Kolumbia és Panama határán.

Zenith El Primero Range Rover

Darien Gapet Kolumbia expedíció

Az új Range Rover SV Autobiography Dynamic a Range Rover line-up csúcsát jelenti, ez az eddigi legdinamikusabb jármű, amit eddig gyártottak. A tervezés az optimális teljesítmény elérésére koncentrált, nem csak a luxuson volt a hangsúly.

Az autó 550 lóerős, 5.0 literes kompresszoros V8-as motorral és egyedi felfüggesztéssel érkezik. Az SV Autobiography Dynamic jellegzetes külsejéről is felismerhető, a grafitszűrke hűtőrácsról, króm kipufogóvégekről és pirosra fényezett Brembo féknyergeiről, belül pedig a kontrasztos varrással rendelkező bőrülések négy színben választhatóak.

Zenith El Primero Range Rover

RR SV Autobiography Dynamic

Minden óra titán kapcsot és fekete gumi szíjat kap elefántcsont-tónusú perforált borjúbőrrel. Az új kronográf fa óradobozban kapható, amit a Range Rover belseje ihletett. A Zenith El Primero Range Rover Range Rover Navy perforált bőrszíjjal is választható lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «