A Red Bull Global Rallycross teljesen elektromos versenysorozatot ígér 2018-ra

0

A Formula E tölti be a címlapokat manapság, de azért ne feledkezzünk meg a Red Bullról sem.

Red Bull Global Rallycross

A Global Rallycross egy iszonyatos tempóval növekvő versenysorozat, amit szerte a világon megrendeznek. 2018-ra pedig egyenesen elektromos szériával szeretnének a nagyközönség elé lépni.
A versenyt teljesen különálló sorozatként fogják kezelni. A Supercarhoz és GRC Lite-hoz fog csatlakozni versenyhétvégéken, és ugyanazokon a pályákon fognak indulni a versenyzők, ahol a GRC gépek is.

Red Bull Global Rallycross

“2018 mérföldkőnek fog számítani, hiszen elektromos autókat is indítunk, első alkalommal. Az autógyártásban most ez a legforróbb téma, mert a tervezők végre meglátták benne a lehetőséget. Magunkhoz akarjuk ölelni ezt a technológiát azzal, hogy meghívjuk a szériába” – mondja Colin Dyne, a Global Rallycross elnöke.

A Formula E továbbra is nagy autógyártók támogatását tudhatja magáénak. Azonban múlt héten az Audi bejelentette, hogy kiszáll a World Endurance Championshipből, hogy más versenyeken vegyen részt, a Mercedes pedig szeretné az elektromos mezőnyben is kipróbálni magát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «