fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Régi az újban

0

A nemrég megjelent Bell 407GXi helikoptertípus egy 23 éves platformra épült, a Bell 407-es modellre. A legfrissebb széria többek között új motort, továbbfejlesztett repülőelektronikai rendszereket és műszereket is kapott.

Bell 407GXi helikopter

Az új gépet egyébként a 2018-as Heli Expo alkalmával mutatták be. A helikopter forgalomba állítását az FAA, az amerikai repülésügyi szervezet engedélyezte. Az első modell már munkába is állt, hiszen a chilei Eagle Copters nevű charter cég vásárolt egy új helikoptert, flottájukban ugyanis számos további Bell helikopter megtalálható.

Bell 407GXi helikopter
Az új modell alapjául szolgáló 407-es típusú helikopter 1995-ben debütált. Azóta természetesen számos korszakalkotó fejlesztésen esett át a sorozat, melynek legújabb tagja ez a GXi névre keresztelt verzió. A Bell legújabb zászlóshajójában többek között új motor, továbbfejlesztett repülőelektronikai rendszerek és műszerek kerültek beépítésre.
Az új Rolls-Royce M250 C47E/4 turbina számos előnnyel szolgál a korábbi verziók motorjainál, elsősorban rendkívül hatékony és energiatakarékos, illetve sokkal jobb teljesítményt nyújt nagy melegben és nagyon magasan történő repülés során is. A gép utazósebessége 246 km/h, teherbírása 1,3 tonna.

Bell 407GXi helikopter
A Garmin G1000H NXi integrált repülőgép-fedélzeti műszer sokkal nagyobb felbontású kijelzőkkel rendelkezik, mint korábbi társai, illetve sokkal gyorsabban tölti be többek között a térképfájlokat is, ami repülés során nagyon hasznosnak bizonyulhat. Ne menjünk el azonban szó nélkül az egyik legfontosabb extra tulajdonsága mellett, ami az okostelefonnal és okos eszközökkel való kényelmes és gyors kommunikáció. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a pilóták telefonjukról töltsenek fel térképfájlokat és utazási terveket a gép fedélzeti szoftverébe.
Az 5 utas + 1 pilóta befogadására alkalmas helikopterben bőrülésen utazhatunk, élvezhetjük a tökéletes hangszigetelés nyújtotta előnyöket, illetve különböző további extrákat, mint a gyapjúszőnyeg és a pohártartók.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «