Renault EZ-PRO önvezető robotfutár

0

A Renault bemutatta a világ számára legfrissebb koncepcióját a Hannover Motor Show-n a Renault EZ-PRO Autonomous Urban Delivery Robo-Vehicleképében.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár

Ez az elektromos robotkapszula koncepció egy agilis megoldás a házhoz szállítással foglalkozó kereskedők számára. A gyorsan növekedő e-kereskedelem egyik problémája, hogy a vásárlók azonnal szeretnék megkapni az árut, míg a kereskedők a szállítás költségeit, a városok pedig a megnövekedett közlekedést szeretnék kordában tartani.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár
A Renault EZ-Pro koncepció kidolgozásának fontos momentuma, hogy a gyártó szerint a házhozszállítás sosem lesz teljesen automatizált, mivel az emberek mindig is központi szerepet fognak betölteni a közlekedés megszervezésében még a közeljövőben. Az EZ-PRO vendégül lát egy ember operátort, aki az áruk és szolgáltatások kiszállítását, valamint a flottát felügyeli.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár

A járművezetőket felmentik a vezetés alól, így nagyobb hangsúlyt fektethetnek az értéknövelt feladatokra, mint például az útvonaltervezés felügyelete és a vezető nélkül robotkapszulák.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár
A Renault ’Easy Life’ (Könnyű élet) mottójával összhangban az EZ-PRO biztonságos és ergonomikus megoldást kínál a futár kérdésre. A kabinban joystick vezérlőrendszer van, és könnyen manőverezhető négykerékkormányzású funkció. Ezek a vezető nélküli robotkapszulák akár konvojban is tudnak haladni, vagy akár egymástól függetlenül is mozoghatnak. Ahogy a Renault ígéri, a koncepció erőssége a testreszabhatóságban rejlik, minden modul egyedileg alakítható az ügyfelek egyedi üzleti igényeinek kielégítésére.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár
A Renault EZ-Pro egyben egy megosztott megoldás is. Több jármű elhagyhatja ugyanazt a központot, és egyazon kezelő által vezérelve különböző áruk szállítására alkalmasak. Minden járműnek lehet saját témája, klientúra vagy szállítási hely, de ugyanaz az elektromos és önvezető platform irányíthatja a különböző kapszulákat. ez segíthet a produktivitás és költségek optimalizálásában.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár
Az EZ-PRO dizájnja a vizuális hatás minimalizálására törekszik, de kiemeli a városi környezetbe történő beilleszkedését. A szatén fényezésű karosszéria, a keréktárcsák, a nyitott panelek csillogó megjelenése és a fényvisszaverő tulajdonságok teszik ezeket a hüvelyeket a városképben.

Renault EZ-PRO önvezető robotfutár

Köszönhetően a megosztott szállítási rendszernek köszönhetően a jármű remélhetőleg csökkenteni fogja a városi forgalmat. Emellett 100%-ban elektromos, így hozzájárul a zöldebb és csöndesebb közlekedéshez.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «