Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Renault SYMBIOZ – szoba a szobában

0

Sokunk számára az autónk gyakorlatilag az otthonunkká vált, hiszen minden nap akár több órát is autóban ülve töltünk. A Renault legújabb fejlesztése, a SYMBIOZ koncepció ezt a gondolatot vette alapul és egy otthonos környezetbe helyezte az autót – mondhatni egy szoba a szobában.

Renault SYMBIOZ

A 2017-es Frankfurtban megrendezett Motor Show-n mutatták be a Renault teljesen automatikus, elektromos autókoncpecióját. Ezzel az innovatív fejlesztéssel valószínűleg meg fog változni az emberek viszonyulása a járműveikhez, hiszen egy intelligens, kényelmes és élhető környezetet alakítottak ki a Renault szakemberei – az autó és a hozzá tartozó ház szimbiózisát.

Renault SYMBIOZ
A ház és az autó egy egységként működik. A tetőre szerelt napelemek segítségével tölthetjük fel az autónkat, ami hozzájárul a Renault környezetvédelmi célkitűzéséhez, a zéró károsanyagkibocsátás tekintetében.

Renault SYMBIOZ

Az autót és a házat egy mesterséges intelligencia rendszer vezérli, mely képes arra is, hogy egy esetleges áramszünet esetén generátorként használja az autót és ezáltal működtetni tudja a ház világítási rendszerét, háztartási gépeit és a televíziót is.

Renault SYMBIOZ
Többet nem beszélhetünk úgy egy autóról, hogy ne vennénk figyelembe az azt körülvevő környezetet, hiszen a jövő azt mutatja, hogy a tárgyaink szoros szimbiózisban fognak élni egymással – hogy ezáltal a mi életünket tegyék könnyebbé és kényelmesebbé. A Renault ezzel a fejlesztéssel megreformálta a hagyományosan mindenki fejében élő képet a gépjárműveinkről.

Renault SYMBIOZ
A párizsi székhelyű Marchi Architects építészirodával közösen alkotta meg a Renault a SYMBIOZ projektet, hiszen a hozzá tartozó épületet ők alkották meg. A cél az volt, hogy az autó integrálódjon, és teljes értékű elemévé váljon a lakóháznak.

renault’s sleek SYMBIOZ concept car synthesizes architecture + autonomous driving from designboom on Vimeo.

A számos extra funkcióval felszerelt házban egy érdekesség, hogy az autót egy lift segítségével a felső szintre tudjuk felemelni, ahol egy csodálatos tetőteraszon parkolva élvezhetjük a mesés kilátást és nyugalmat.

Renault SYMBIOZ
Az autó ülései szembefordíthatóak egymással, így beszélgetésre vagy egy finom vacsora elfogyasztására is tökéletesen alkalmas lehet. Az akkumulátorokat – melyek az energiát biztosítja az elektromos járgánynak – a padló alatt helyezték el.

Renault SYMBIOZ

Az autó hátsókerékmeghajtású, és két elektromos motor dolgozik a motorháztető alatt – melyet hátul találunk, a csomagtartó helyén.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «