Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Rendhagyó meghajtás

0

Láthattunk már korábban néhány motorizált kereket, amelyek a már meglévő kerékpárodat e-biciklivé alakítják. Az Alizeti 300C rendszer azonban egy más megközelítést képvisel. A Rubbee koncepciójához hasonlóan ez az ötlet is a beépített csomagtartón alapszik.

Alizeti 300C

A kormányba épített kábeles távirányítóval lehet vezérelni az alumíniumból készült 5 kilós 300C-t, amiben egy 500 wattos motor pörgeti fel azt a gumi dörzsölőkereket, amely a kerékpár hátsó gumiabroncsa felé hajlik. Ez a kerék aztán egy automatikus nyomásszabályozó rendszerrel lép érintkezésbe. A biciklis választhat a pedálasszisztencia szintjei közül, így akár az is lehet, hogy nincs semmi segítség (a kerék ilyenkor felemelkedik az abroncsról).

Alizeti 300C
A kerékpárral maximálisan 32 km/óra sebességet lehet elérni, és a kivehető lítium-ionos akkumulátor 5 óra töltési idő után 32 km megtételére képes – de ez a táv akár meg is duplázható az opcionális második akkumulátor segítségével.
A 300C-ben ezen felül beépített indexek, féklámpa és egy elektromos kürt is van a kormányon található pulzáló LED lámpa mellett. Mozgásérzékelős lopásgátló rendszer védi a kétkerekűt, ami 90 decibeles vészjelzést ad ki, a lámpák villogni kezdenek és a motor lezár, ha megpróbálják eltulajdonítani a járművet.


Természetesen a csomagtartó hagyományos csomagtartóként is használható, ha szerelsz rá táskát vagy kosarat.
A montreali Alizeti jelenleg támogatókat keres a 300C rendszer gyártásához egy Kickstarter kampány keretében. 587 dollár támogatásért lehet előjelentkezni a kerékpárra, melynek szállítására júniusban kerül majd sor, ha minden a tervek szerint halad. A bicikli kereskedelmi ára várhatóan 855 dollár lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «