fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Reneszánszkori lóverseny

0

A toszkán Rosewood Castiglion del Bosco elegáns pihenőhely, immár a világörökség része, a tradíció és az autentikus olasz kultúra fellegvára. Ezen a csodás helyen fellelhető egy 800 éves épület is, egy középkori templom. A helyi Rosewood hotel azonban még ennél többet is ajánl, borászati és főzőtanfolyamokat tart, a résztvevők exkluzív körülmények között mélyedhetnek el az olasz élvezetekben.

 

Il Palio di Siena lóverseny

Ám eszedbe ne jusson körbelovagolni a kisvárost július 2-án vagy augusztus 16-án, hiszen minden évben ezeken a napokon rendezik meg az Il Palio di Siena lóversenyt már egészen a reneszánsz kor óta.

Il Palio di Siena lóverseny

Ilyenkor a város 17 kerülete verseng egymással a dicsőségért, a trófeáért és persze a pénznyereményért. Az esemény legtöbbször aztán késő estig tartó mulatozásba torkollik.

Il Palio di Siena lóverseny

A versenyt a Piazza del Campo-n, a város főterén rendezik, ahol az utcakő ki sem látszik a sártól, a zsokék szőrmentén ülik meg a lovakat, hogy így nyargalhassanak körbe-körbe a kagyló alakú téren, több ezer lelkes szurkoló előtt.

Il Palio di Siena lóverseny

Összesen három kört tesznek meg a versenyzők, körönként két veszélyes, 90 fokos kanyarral is számolniuk kell: ez a rész inkább hasonlít karatéhoz, mint Kentacky Derby-hez. A sportszerűség itt finoman szólva, nem alapkövetelmény, sőt kifejezetten gyakran lökdösik le egymást a lóhátról az ostorok segítségével.

Il Palio di Siena lóverseny

Ám ha a zsoké földet érésével még nem ér véget feltétlenül a verseny a csapat számára, hiszen ha a ló egyedül ér célba elsőként az is győzelemnek számít!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «