Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával

0

A Space X leleplezte első magánügyfelét: egy japán milliárdos, aki szeretné, ha a Föld top művészei kísérnék el az útján a Holdra.

Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával

Egy marék milliomostól és milliárdostól eltekintve, akik az orosz Szojuz rakétákon repülnek, az űr turizmus továbbra is embrió állapotban maradt, mióta Dennis Tito az első fizető asztronauta volt 2001-ben. Úgy néz ki azonban, lassan vége a szunnyadásnak a SpaceX erőfeszítésének és a Big Falcon rakétának köszönhetően – ez az a rakéta, amely a jövőben a remények szerint embereket fog szállítani a Marsra.

Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával
Miután múlt hónapban bejelentették annak a NASA csapatnak a tagjait, akik elsőként repülhetnek a SpaceX Dragon űrhajóján, a cég most nyilvánosságra hozta az első fizető civil turista kilétét, aki nem mást, mint a milliárdos Yusaku Maezowa, a ZOZO divatmárka műgyűjtő 42 éves alapítója.

Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával

Elon Musk és Yusaku Maezawa

Ugyanakkor Maezawa nem egy szimpla utazásért fizet az űrbe, hogy néhány napot elüssön ott, majd visszatérjen a Földre. Ehelyett egy egész hetet felölelő utazásra indul a Holdra egy BFR-en, amely a természetes „műholdat” megkerülve visszatért a szárazföldre.
A műkedvelő japán üzletember nemcsak egy ülést vásárolt magának, hanem az összes elérhető helyet – valójában már az előleget is kifizette, amely a BFR fejlesztési költségeihez járul hozzá. (Maezawa nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mennyit fog/mennyit fizetett az utazásért.) De nem házibulit tervez rendezni a haverjaival: 6-8 művésszel szeretné megosztani az út, hogy lássa, a kirándulás és a Hold közelsége milyen művek megalkotására fogja inspirálni a művészeket.

Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával

Még egy frappáns nevet is talált a projektnek: #dearMoon (#kedvesHold). Amikor a művészek visszatérnek a Földre, az élmény által inspirált műveket fognak létrehozni.

Repülj a Holdra a ZOZO CEO-jával
És mi a Willy Wonka-szerű trükk az egészben? Maezawa még nem választotta ki a művészeket, akik elkísérik majd, de festők, zenészek, divattervezők, fotósok, filmesek és építészek közül fog választani. Az expedíciót 2023-ra időzítik jelenleg, így Maezawanak elegendő ideje lesz, hogy összeállítsa álomcsapatát.
Maezawanak csak egy kérése van, ha meghívást kapnál az útra „Kérlek mondj igent, és fogadd el a meghívásomat! Kérlek ne mondj nemet!”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «