Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Repülő csomagok – kézbesítés drónnal (Videó)

0

Az Amazon mellett a DHL is erősen fejleszti a fogyasztási cikkek drónokkal való kézbesítését. Vajon rövidesen tényleg mindent drónok szállíthatnak majd ki? 

A legújabb Parcelcopter-t idén januártól márciusig tesztelték Németországban. A bajorországi Reit im Winkl település lakosai voltak azok a szerencsések, akik elsőként használhatták ezt a technológiát. Csomagjaikat el kellett vinniük egy postához hasonló épületbe, aminek azonban a tetején egy mini helikopter leszálló található.

DHL Parcelcopter

Amikor ide egy csomagot behelyeznek, a Parcelcopter működésbe lép és megragadja azt. Ezután felnyílik az épület teteje és máris repülhet a küldemény a címzett felé. A rendszer működési mechanizmusát videón is megtekintheted!

A drón egészen gyors sebességre (70km/h) is képes, miközben egy maximum 2.2 kilós csomagot szállít. A tesztüzem alatt egy tengerszint feletti 1.200 méteres magasságba küldték a csomagokat, összesen 130 alkalommal. A DHL drónnak mindösszesen 8 perc kellett a célba éréshez – összehasonlításképpen autóval ehhez fél óra kellene.

DHL Parcelcopter

A következő lépés az lehet, hogy minél több helyre építenek ehhez hasonló csomagfeladó automatákat. A ritkábban lakott hegyi települések elérését jócskán megkönnyítené ez a technológia.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «