Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Repülő taxikat állít munkába az Uber 2020-ig

0

Az Uber vezetői haladnak a korral és egy olyan jövőben hisznek, ahol repülő taxik fogják majd megoldani a városi közlekedési problémákat.

Év eleje óta a cégnél dolgozik Mark Moore, aki sokáig a NASA mérnöke volt, az ő feladata a repülő autók technológiájának kifejlesztése a városi légi taxi szolgáltatáshoz. Áprilisban az első ‘Uber Elevate Summit’ nevű rendezvényen mutatták be az elképzeléseiket, illetve 72 szakértő bevonásával egyeztettek a projektről. Olyan mini repülőgépeket akarnak tervezni, amik kis helyen is képesek a fel- és leszállásra.

Az uber repülő taxijai

A cég két helyen – Dallasban és Dubaiban – fogja várhatóan elérhetővé tenni a szolgáltatást 2020-ra. Mindkét projektben helyi partnercégek és mérnökök fogják majd végezni a munkát, illetve ingatlancégeket is bevonnak majd, mert a terv szerint háztetőkön is létrehoznak majd leszállóhelyeket. A mini repülőgépekben egyenlőre a pilótán kívül 2-4 utas számára lesz hely. Az Uber végső célja az lesz, hogy pilóta nélküli repülőgépek álljanak majd az szolgáltatást igénybe vevő utasok rendelkezésére.

Az uber repülő taxijai

Fontos, hogy repülők csendesek, biztonságosak, megbízhatóak és hatékonyak legyenek – ezzel nemcsak az utasok kényelmét, de a városi lakosság zavartalan életét is biztosítva. A tervek szerint – környezettudatosság céljából – elektromos meghajtású gépek lesznek, melyeket akkumulátorok fognak majd működtetni. Várhatóan 240 km/h sebességre lesznek képesek és legalább 100 km távolságot tudnak majd megtenni egyetlen feltöltéssel. Vajon valóban létrejön ez a projekt 2020-ra? Hamar kiderül majd, annyira már nincs is messze 2020.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «