Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Retro Kawa

0

A Myster Ship egy KZ1000-es Kawasaki, amit Craig Vetter, az AMA Motorcycle Hall of Fame állandó rezidense tervezett 1980-ban.

Kawasaki KZ1000

Vetter a motorok áramvonalas borítása és aerodinamikája terén letett munkájáért került be a Hall of Fame ikonjai közé. Az 1970-es évek folyamán a Vetter Fairing Company borításokat tervezett és épített, amit aztán a gyártók a maguk tervei szerint formáltak át.

Kawasaki KZ1000
A Kawasaki Mystery Ship kételemű szerkezetének legfeltűnőbb eleme a futurisztikus megjelenésű váza. Az elülső borítás juttat levegőt az olajhűtőhöz és megvédi a pilótát a széltől. A Mystery Ship ülése kényelmesen van elhelyezve, így akár hosszabb kirándulásokra is ideális.

Kawasaki KZ1000

A dizájnja nagy hatással volt a Honda CX500 Turbo tervezésére is, és Vetter cége sok más váz- és karosszériaspecialistát megihletett. A motor hátsó részén a farokba beépített rajtszám panelek kaptak helyet a tank fölött, amely megvédi a hatgallonos üzemanyagtartályát.

Kawasaki KZ1000
Szigorúan csak tíz darab készült a motorból, és minden Vetter által épített darabban ugyanaz a Yoshimura kipufogórendszer került. A fékrendszert a versenyeknél is használt Ferro párnákkal látták el, és Lockhart olajhűtő került a fényszóró alá a jobb keringés érdekében. Vetter a gyári kereket is könnyebb Dymag magnézium sárga darabokra cserélte.

Kawasaki KZ1000
A képeken látható motor a Mystery Ship No. 5 a tíz megépített darabból, és a Mecum aukcióján kerül kalapács alá Las Vegasban. A motor mondhatni egy unikornis a gyűjtők számára, így az ára várhatóan jóval magasabb lesz, mint amennyit egy átlagos motorkedvelő kifizetne érte.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «