Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Retrojátékok 21. századi köntösben

0

A svéd tervező Love Hulten a klasszikus iparművészetet, a famegmunkálást ötvözi az 1980-as évek videó játék technológiájával, hogy olyan furcsa, diszharmonikus, mégis szép tárgyakat hozzon létre, amelyek a nosztalgia érzését keltik, miközben mégis teljesen újak – és akár játszani is lehet rajtuk.

Retrojátékok 21. századi köntösben

Legújabb munkája a Cary42, ami egy kézzel készített fa tokba ágyazott kétszereplős játékkonzol. A legizgalmasabb Hulten munkájában, hogy nem csak kiállításra készül.

 

Minden alkotása teljes mértékben funkcionális, és ez alól a Cary 42 sem kivétel. Egy 12-inch LCD kijelző és egy 10 wattos sztereó hangszóró van a tokba építve.

Retrojátékok 21. századi köntösben

Az egységbe 100 játék van előzetesen telepítve, de akár 10,000 játékot is képes tárolni. Mint az alkotó legtöbb munkája esetében, ez is limitált és igencsak drága lesz. Ebben az esetben az 50 darab fog készülni, és egyenként 2,599 eurós áron lehet majd megvásárolni.

 

„Azt szeretném, ha a tárgyaim egyfajta kíváncsiságot váltanának ki – ezért használok referenciákat a múltból és a jelenből, amiből egy sokkal érdekesebb keveréket hozok ki, mintha pusztán megismételnék valamit” – írja Hulten a weboldalán.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «