Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ritkaság fokozott teljesítménnyel és luxussal: az új 911 Turbo S Exclusive Series

0

Az új Porsche 911 Turbo S Exclusive Series a valaha készült legerősebb és legritkább 911 Turbo S modell. A 607 lóerős Coupé-ból világszerte összesen mindössze 500 példány készül.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A 27 lóerős teljesítménynövelés mellett a 911 Turbo S Exclusive Series-t egyedi formai megoldásai, kimagasló minőségű anyagai és luxusban bővelkedő részletei is megkülönböztetik a hagyományos 911 Turbo S modellektől.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A sportautó részletekbe menő, aprólékos, kézzel történő kidolgozásáért a zuffenhauseni központú Porsche Exclusive Manufaktur a felelős. A korábban csak „Porsche Exclusive” részlegként ismert házon belüli műhely a különleges ügyfélkívánságok megvalósítására szakosodott, valamint a limitált példányszámú modellekért felelős. És most elsőként a Porsche ügyfelei megvásárolhatják az autójuk kialakításához illő Porsche Design kronográfot is.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Felfokozott teljesítmény

A 3,8 literes hathengeres biturbó boxermotor nyomatéka az exkluzív teljesítménycsomagnak köszönhetően 750 Nm-re emelkedik, amely 2250-től egészen 4000-es fordulatig elérhető. Az erőfokozás révén a 911 Turbo S Exclusive Series álló helyzetből 100 km/h-s sebességre 2,9 másodperc alatt gyorsul, és a 0-200-as gyorsulást is letudja 9,6 másodperc alatt.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A sportautó végsebessége 330 km/h. Az üzemanyag-fogyasztás megegyezik a hagyományos modellével: 9,1 l/100 km vegyes körülmények között, ami 212 g/km-es széndioxid-kibocsátásnak felel meg. A 911 Turbo S Exclusive Series 20 colos feketére fényezett, központi kerékcsavaros kerekeket kap szériában, melyek formavonalait az új lézertechnológiával felvitt aranysárga metálfényezés hangsúlyozza ki.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A PCCB kerámia fékrendszer nyergei első ízben elérhetőek a gyáritól eltérő, feketére fényezett verzióban, aranysárga metálszínű Porsche logóval. A Porsche Active Suspension Management (PASM) aktív sportfutómű és a Sport Chrono csomag szintén az alapfelszereltség részét képezi.

A hátsókerék-kormányzás, valamint a Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) dőlésszabályozó rendszer még nagyobb mértékben fokozza a menetdinamikát és a stabilitást.

Kivételes formaterv

A 911 Turbo S Exclusive Series-t társaitól jól megkülönböztethetővé teszi az exkluzív aranysárga metálfényezése, amelyet számos szénszálas alkatrész egészíti ki, például a csomagtérfedél, a tető és az oldalsó szoknyák. A tetőn és a csomagtérfedélen végigfutó két karbon hullámvonal még jobban kihangsúlyozza az autó sportosságát.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A hátulnézetet a Turbo Aerokit hátsó légterelője dominálja, amelyet új hátsó lökhárító, szénszálas légbeömlő és két ikervégződéssel rendelkező, fekete, rozsdamentes acél kipufogórendszer egészít ki. A légterelőket a Porsche Exclusive manufaktúra emblémája díszíti. Az aranysárga metálfényezés mellett a modell gondosan megválogatott más külső színekben is elérhető.

Kézműves kidolgozás a belső térben

Az utastér elegáns és egyedi. A 18-irányban állítható sportüléseket két réteg perforált bőr borítja. A belső réteg két aranysárga vonallal biztosít igazán különleges megjelenést.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A varrások és a fejtámlák Turbo S hímzése szintén aranysárga kontrasztszínű, miközben a tetőkárpit aranysárga kettős vonallal ellátott Alcantarából készül. A szénszálas belső csomag betétjeiben aranyszínű szálak futnak.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Az utasoldalon található tábla a limitált kiadás számával még jobban kihangsúlyozza az autó exkluzivitását. Az ajtók küszöblécei szintén szénszálból készülnek, és megvilágított Exclusive Series feliratot kapnak.

Személyre szabás kézzel

A Porsche ügyfelei már több mint 30 éve élvezhetik a személyre szabás lehetőségét. Az új, korlátozott példányszámú modell bemutatásával a sportautó-gyártó új fejezetet nyit: a Porsche Exclusive innentől kezdve világszerte az új „Porsche Exclusive Manufaktur” márkanév alatt jelenik meg.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

 

A házon belüli műhely a Porsche modellek személyre szabott kialakításáért felelős. A szolgáltatások kínálatában megtaláljuk az ügyféltanácsadást, az egyes modellsorozatokhoz való speciális felszereltségek fejlesztését, valamint a limitált példányszámú modellek elkészítését.

Exkluzív, járműhöz illeszkedő kronográf a Porsche Design-tól

A Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series jóvoltából első ízben elérhető olyan Porsche Design kronográf az ügyfelek számára, amely ugyanolyan megjelenésű, mint a hozzá tartozó jármű. Az exkluzív kronográf a Porsche Design órák klasszikus tudását egyesíti a 911 Turbo S Exclusive Series karakterével.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A járműhöz hasonlóan mindössze 500 példányban elérhető. Az óratok könnyűsúlyú titánból készült, fekete titánkarbid burkolata pedig még inkább kihangsúlyozza a sportos megjelenést. A szénszálas mutatót a 911 Turbo S Exclusive Series lenyűgöző karbonhullámai ihlették, színben pedig jármű külső fényezését tükrözi vissza. A kialakítást a 911 Turbo S Exclusive Series könnyűfém kerekei ihlették. A felhúzó mechanizumus a Porschéra jellemző módon a központi kerékcsavarra hasonlít, amely a jellegzetes Porsche pajzsot viseli magán.

Minőségi kiegészítők

Az ügyfelek a különleges Exclusive Series megjelenést a járművükön kívül is maguknál tudhatják a bőr Exclusive Series bőröndszettnek köszönhetően, amelyet kimondottan a korlátozott példányszámú jármű vásárlói számára fejlesztettek.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

A bőröndszett megjelenése, valamint a két guruló bőrönd, az egynapos táska és az öltönytáska mérete is tökéletesen a 911 Turbo S Exclusive Series-nek megfelelő.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «