fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Riva bemutatta a 110 Dolcevita szuperjachtot

0

A Riva legújabb zászlóshajója újraírja a jacht enteriőr szabályait – de a fedélzete is elég figyelemreméltó.

RIVA 110 Dolcevita

A Riva legújabb zászlóshajóját nemrég mutatták be a nyári szezon előszeleként. Az Officina Italiana Design, Sergio Beretta, and Ferretti’s Product Strategy Committee tervezte a 110 Dolcevitát, amely a kategóriája egyik legszebb enteriőrjével nem hazudtolja meg a nevét. A főfedélzeten található szalon egy üvegházra emlékeztet, amit minden oldalról üveglapok határolnak, még a hátsó részét is, ami a pilótafülkéhez csatlakozik.

RIVA 110 Dolcevita

A szalon teljesen nyitott, és alacsonyan fekvésű bútorokkal van berendezve, amit a márványpadló és a rozsdamentes acélkeretbe foglalt füstüveg tető egészít ki. A tervezők kiváló munkát végeztek, hogy a tér ne legyen túlcsorduló, hanem visszafogott és elegáns hangulatú maradjon. Két elcsúsztatható panel választja el az étkezőhelyiséget a főszalontól, ha a tulajdonos és vendégei némi privát szférára vágynának étkezés közben.

RIVA 110 Dolcevita
Az elülső főháló szintén természetes fényárban úszik, a hatalmas ágyból pedig elképesztő kilátás nyílik a jacht túloldalára. A lenti fedélzeten négy, nagyjából megegyező méretű hálószoba található, ami szokatlan a hasonló méretű jachtoknál. Általában két nagy és két kicsi szoba szokott lenni. A legénység szállása a hajó elejében van, és a két szoba, konyha és az L-alakú társalgó a vendéglakosztályokhoz hasonlóan tágas.

RIVA 110 Dolcevita
A flybridge is elég bonyolult, már, ami az arányokat illeti: az elülső részben van egy étkezőasztal, két társalgó és egy tíkfa asztal a hajó jobb oldala felé. A hátsó szekció nyitott maradt, és könnyed bútorokkal töltötték meg a tágas teret. Ezeket a bútorokat könnyen el lehet távolítani, ha a tulajdonos a helyet egy nagy összejövetelhez akarja használni (a hajó 20 vendég számára tud szállást biztosítani).

RIVA 110 Dolcevita
A Dolcevitanak emellett egy Ferretti által szabadalmazott tattal rendelkezik, ahonnan az úszó platform a vízbe ereszkedik, a garázs pedig valóban úszik, így könnyű a járműveket elindítani és visszahozni ide.

RIVA 110 Dolcevita

A Feretti Csoport összes nagyobb jachtja rendelkezik ezzel a merülő nyílással, elsősorban azért, mert ez különbözteti meg a többi márkától. A Riva márkának természetesen sosem volt sok segítségre szüksége, hogy kitűnjön a tömegből, és ez a 100 láb hosszú darab sem képez kivételt. Merész, de elegáns állásfoglalás, amely valószínűleg egy kisebb légiónyi Riva rajongót fog elbűvölni, mikor bemutatják a nyáron.

RIVA 110 Dolcevita
A Dolcevitat egy iker 16V 2000 MTU dízel motor hajtaj, amivel 26 csomós sebességet tud elérni a vízi jármű, és nagyjából 430 mérföldet képes megtenni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «