fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

0

Klasszikus dél-amerikai street-food, ami mindent visz. Ráadásul pofon egyszerű az elkészítése és még a tegnapi maradék rizst is felhasználhatjuk.

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

Hozzávalók:

– 2 csésze főtt rizs
– 2 db csirkéből készült főtt és szeletelt kolbász, ez természetesen helyettesíthető sima kolbásszal, vagy sült csirkefalatkákkal
– 2 db vékonyra szeletelt retek
– 1/4 uborka, vékonyra szeletelve
– 1/2 vékonyra szeletelt avokádó
– 1 tojás
– Növényi olaj a főzéshez
– Só, bors

(Az ecetes savanyúság jól passzol hozzá)

Elkészítés:

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

1. Melegítsük újra a megmaradt rizst a mikróban. Adjunk hozzá egy kis vizet, hogy megpuhuljon! Természetesen, ha nincs maradék, akkor főzzünk meg egy tasak rizst a dobozára írt módon sós vízben!

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

2. Főzzük meg a csirkekolbászokat egy főzőedényben! Öntsünk alá egy kevés vizet, hogy oda ne égjenek!  Ha ez kész, akkor olajon süssük tovább víz nélkül, hogy megpiruljanak! Ha kész vannak, akkor szeleteljük fel őket, majd süssük meg a tojást is!

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

4. A tálaláshoz helyezzük el a tányérra a rizst, úgy hogy a közepén legyen egy lyuk! Oda helyezzük bele a tükörtojást!

Rizses csirke tükörtojással, zöldségágyon

Körbe rakjuk a csirkekolbász karikákat, az avokádó szeleteket, az uborkát és a retket! Ne felejtsük le a tányérról a zöldhagymát és az ecetes paprikát sem! Sóval és borssal fűszerezzük kedvünkre!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «