Klasszikus dél-amerikai street-food, ami mindent visz. Ráadásul pofon egyszerű az elkészítése és még a tegnapi maradék rizst is felhasználhatjuk.
Hozzávalók:
– 2 csésze főtt rizs
– 2 db csirkéből készült főtt és szeletelt kolbász, ez természetesen helyettesíthető sima kolbásszal, vagy sült csirkefalatkákkal
– 2 db vékonyra szeletelt retek
– 1/4 uborka, vékonyra szeletelve
– 1/2 vékonyra szeletelt avokádó
– 1 tojás
– Növényi olaj a főzéshez
– Só, bors
(Az ecetes savanyúság jól passzol hozzá)
Elkészítés:
1. Melegítsük újra a megmaradt rizst a mikróban. Adjunk hozzá egy kis vizet, hogy megpuhuljon! Természetesen, ha nincs maradék, akkor főzzünk meg egy tasak rizst a dobozára írt módon sós vízben!
2. Főzzük meg a csirkekolbászokat egy főzőedényben! Öntsünk alá egy kevés vizet, hogy oda ne égjenek! Ha ez kész, akkor olajon süssük tovább víz nélkül, hogy megpiruljanak! Ha kész vannak, akkor szeleteljük fel őket, majd süssük meg a tojást is!
4. A tálaláshoz helyezzük el a tányérra a rizst, úgy hogy a közepén legyen egy lyuk! Oda helyezzük bele a tükörtojást!
Körbe rakjuk a csirkekolbász karikákat, az avokádó szeleteket, az uborkát és a retket! Ne felejtsük le a tányérról a zöldhagymát és az ecetes paprikát sem! Sóval és borssal fűszerezzük kedvünkre!