Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Robotok jönnek az Iphone gyárba

0

A Foxconn, vagyis Apple iPhone 6 gyártó vállalat, alkalmazottainak több mint a felét, kb. 60.000 embert bocsátott el, hogy az eddig általuk végzett munkafolyamatokat robotokkal helyettesítse.

A döntésre azért volt szükség, hogy a cég költséghatékonyabbá tegye a gyártást. A korábbi 110.000 emberből így csak 50.000 ember örülhet a meglévő munkahelyének. A többiek jövője kérdéses.

Foxconn leépítés

A Foxconn képviselői úgy nyilatkoztak, hogy automatizálást fognak alkalmazni az ismétlődő feladatok elvégzésére, amit korábban emberekkel végeztettek, mivel olcsóbb és jóval hatékonyabb robotkarokat vásárolni, mint az alkalmazottak bérét fizetni. Ráadásul így a megmaradt dolgozók a magasabb képzettséget igénylő feladatokra tudnak majd összpontosítani, mint például a kutatás-fejlesztés.

Foxconn leépítés

Gazdasági és pénzügyi szakemberek a világ minden tájáról már korábban arra figyelmeztették a dolgozókat, hogy a következő 20 éven belül az alkalmazottak 35%-a maradhat majd állás nélkül a robotika és az automatizáció következtében.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «