fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Roger Federer – minden téren példakép

0

Rengeteg olyan sportoló akad szerte a világon, aki a pályán nyújtott teljesítménye miatt számos ember példaképe lehet, ám kevés olyan, akire civil tevékenységéért is joggal lehet felnézni. A svájci teniszező ezen, kevés sportolók közé tartozik. A minap ugyanis Malawiban járt, ahol hihetetlen szegénységben szenvedő gyermekeket látogatott meg.

Roger Federer minden túlzás nélkül egy élő – jelenleg is aktív és igen eredményes – legenda. Minden percét értékelnünk kell, amikor láthatjuk őt játszani, mert nem tudhatjuk előre mikor születik majd ismét egy hozzá fogható klasszis.
A svájci azonban nem csak a pályán, hanem a magánéletben is igazi úriember. Saját alapítványán keresztül évek óta segíti a szegénységben élő gyermekek oktatását.

Roger Federer alapítvány

A tanulás által a fiatalok saját kezükbe vehetik jövőjüket és maguk formálhatják sorsukat. A világ számos országában azonban, minden jóindulat ellenére, ez a lehetőség nem adatik meg a gyerekeknek. Az alapítványom immáron több mint 10 éve igyekszik megfelelő szintű oktatáshoz juttatni a rászorulókat. Jelenleg még az út elején járunk (215.000 gyermek profitál a programokból), 2018-ra szeretnénk elérni az egymillió főt – mondta el Roger Federer.

Roger Federer alapítvány

A sokak által a valaha legnagyobbnak tartott teniszező a Roger Federer Alapítvány elnökeként nemrégiben Malawiban – Afrika forró szívében – járt, hogy saját maga győződhessen meg a munka eredményeiről. Több központot is meglátogatott, ahol jól szórakozott, viccelődött a gyerekekkel.

Roger Federer alapítvány

Malawiban 2011 óta igyekeznek elősegíteni a rászorulók oktatását, a helyi Action Aid Malawi program partnereként. Jelenleg 50 nagyobb és 160 kisebb intézményben foglalkoznak, a több mint 30.000 gyermekkel. Hát valahogy így lesz egy sportolóból minden téren példakép.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «