fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Rossz hír az órahamisítóknak!

0

Az ott egy igazi Rolex vagy csak órahamisítvány? Sokszor igen nehéz megmondani. Ám hamarosan csupán egy UV-lámpára lesz szükséged az igazság kiderítéséhez!

DNAwatch

Köszönhetően egy svájci intézetben jelenleg is folyó kutatásnak hamarosan egy UV-lámpa segítségével könnyedén megkülönböztethetjük majd az eredeti luxus órákat a gagyi koppintásoktól.
A „DNAwatch” technológia – amelyet egy Nanoga nevű cég fejleszt – tulajdonképpen egy vízjel felhasználásával kívánja megkülönböztetni a valódit a hamistól. Mindehhez különböző vegyi anyagok meghatározott keverékét használják fel, amelyet felvisznek az óra üvegére.

Ezek a vízjelek csak és kizárólag UV fény alatt látszódnak, ám ilyenkor különböző színekben is pompáznak. Rendes, hagyományos fény alatt az emberi szem számára teljesen láthatatlan, így egyáltalán nem befolyásolják az óra külsejét.
A fejlesztők szerint ennek a megoldásnak köszönhetően ugyanolyan nehéz lenne egy karórát hamisítani, mint a bankjegyeket. A hamisítóknak nem pusztán a kémiai anyagok pontos összetételét kellene tudniuk, hanem még olyan drága masinára is szükségük lenne, amivel felvihetik azt az anyagot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «