Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Rozsdamentes pontosság

0

Ferdinand Berthoud, az óragyártó, legfőképpen bonyolult óráival tűnik ki a tömegből. A legújabb, 20 darabos limitált órakollekciója a kreatív erő előtt tiszteleg.

FB 1R.6-1

Az óceánok meghódításának idején, a 18. században jelentek meg az órák a hajók fedélzetén, amikor a technikai újítások lehetővé tették az időmérés pontosságát és megbízhatóságát. Az FB 1R.6-1 modellnél Ferdinand Berthoud a francia tengerészet számára készült Sea Clock n°7 történelmi darabból merített ihletet. Az óra azonnal megragadja a tekintetet egyedi elrendezésével és esztétikai erejével. A finoman megmunkált, szaténcsiszolt nikkel ezüst és fekete ródium tárcsa felett egy karcsú bronzmutató gondoskodik a szabályozó működéséről.

FB 1R.6-1

A három, a perem körül elhelyezett nyílás további időinformációt biztosít. Az órák 2 óránál egy tükröződésgátló zafír lemezen helyezkednek el. 12 óránál a percmutató egy nyíláson ketyeg át, amelyen keresztül részben feltárul a tradicionális szerkezet. A harmadik nyílásnál egy eredeti áramforrás-indikátort (53 óra) található.
Az FB 1R.6-1 szívében a kézzel készült szerkezet egy tourbillon segítségével mozgatja az óraelemeket. Az óra állandó erő szabályozóval, “felfüggesztett” fúvókával és lánchajtással rendelkezik. A kaliber pontosságát a COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) tanúsítja.


Ahogy az illusztris előd esetében is, a 44 mm-es tok az orvosi műszereknél is használt edzett acélból készült. Azért építették, hogy hosszú időn át szolgálhassa viselőjét. A hengert termokémiai eljárással erősítették meg, hogy olyan kemény legyen, mint a kerámia, és a két oldalsó eleme rögzítve van. Ezeket az elemeket 2 és 11 óránál átszúrták, hogy felfedjék a tárcsát és a lánc mechanizmust. A kaliber kimagasló részleteit a zafírkristályon keresztül lehet megtekinteni és élvezni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «