Sarkvidéken tesztelték az önvezető buszt

0

A japán MUJI a Sensible 4-ral, egy önjáró járműveket gyártó finn céggel együttműködésben tervezi az önjáró buszt. A masina bármilyen időjárási körülmények között képes lesz majd útnak indulni.

Sensible 4

A tízüléses és hat állóhelyes Gacha Bust az utasok kényelmére szabják. Külsőre egy barátságos, kissé lekerekített formájú buszt álmodtak meg, és a belső tér is követi a finom vonalakat. A gépet 2019-ben nézheti meg élőben a nagyközönség Helsinkiben, miután végrehajtották rajta a szükséges teszteket három finn városban, közúti forgalomban.

Sensible 4
A Gacha Bus tervezése során nagy hangsúlyt fektettek a változó időjárási viszonyokra, ami meghatározza az önjáró busz alkalmazhatóságát. Jelenleg az eső, köd és hó jelenti a legnagyobb akadályt, a Sensible 4 azonban egyből sarkvidéki körülmények között kezdte el tesztelni a négykerekűt, amivel óriási előnyt tettek szert a fejlesztési folyamat során. A designért a MUJI felel, és ez meg is látszik a busz minimalista külsején és összeállításán.
A Sensible 4 és MUJI jelenleg az első Gacha-flotta legyártásának tervén dolgozik, ami 2020-ban vághat neki majd az első útnak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «