Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója

0

Arnold Schwarzenegger szerelme a Hummer terepjárók iránt nem újdonság, az akciószínészből lett politikus gyűjteményében ugyanis számos ilyen autó megtalálható. Néhányat olyan módon át is alakíttatott, hogy hidrogénnel illetve bioüzemanyaggal működjenek.

Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója

A Kreisel Electric nevű akkumulátorokkal foglalkozó cég – együttműködésben a “zöld kormányzóval” – most egy igazi újdonsággal állt elő, ami nem más, mint egy teljesen elektromos meghajtású Hummer H1.

Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója
Ez nem az első közös projektje a Kreisel Electric-nek és Schwarzeneggernek. Valójában az ex-bodybuilder sztár egyfajta nagykövete lett az osztrák cégnek. Januárban egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz G-Osztály leleplezése alkalmával Schwarzenegger, mint a Kreisel Electric szóvivője mondott beszédet; továbbá a Kriesel mérnökeivel Kaliforniában dolgozik az újabb fejlesztéseken és teszteléseken.

Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója
Az ikonikus Hummer H1 terepjáró 24 litert fogyaszt 100km-en és 470g szén-dioxid gázt bocsát ki a levegőbe kilométerenként. A Kreisel Electric elmondása szerint az átalakítás körülbelül 2 hónapot vett igénybe. A H1-esbe 100 kWh kapacitású akkumulátorokat és két – összesen 483 lóerős – elektromos motort építettek be.

Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója

A végeredmény egy több, mint 3 tonnás autó, melynek maximális sebessége 120 km/óra és nagyjából 300 km megtételére képes egyetlen feltöltéssel.
Schwarzeneggernek múlt télen alakította át G-osztályát a Kreisel Electric. És most ezt a Hummert. Ha így folytatják, a Terminátor hamarosan elektromos repülőgéppel repkedhet fel-le a világban.

Schwarzenegger elektromos Hummer terepjárója
Bár a Kreiselnek nagy tervei vannak, nem szánja kereskedelmi forgalomba az átalakított Hummer modellt, ebből csak egyetlen prototípus készült Schwarzenegger számára. A jövőben tehát tömeges számban biztosan nem fogjuk viszontlátni a Kreisel által átalakított elektromos luxusautókat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «