fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Shanghaiban mutatkozott be az AUDI e-tron Sportback

0

Az Audi Shanghaiban mutatta be a legújabb konceptautóját, az e-tron Sportback modellt, mely 320 kW teljesítménnyel bír. A négyajtós Sportback koncepció a klasszikus stílust ötvözi számos innovatív részlettel.

AUDI e-tron Sportback

Az e-tron Sportback igazi mérföldkőnek számít az Audi történetében. A világításhoz az ún. mátrix LED- fényszórókat fogják használni. A kisméretű digitális mátrix fényszórók szó szerint az úton hagyják a nyomukat, ezáltal egy dinamikus kommunikációs csatornát kialakítva a környezettel.

AUDI e-tron Sportback

A német autógyártó a világon elsőként tért át a teljesen LED fényszórókra, nem kis löketet adva a mátrix LED technológiának, lézer világításnak és az oLED technológiának.

AUDI e-tron Sportback

Az e-tron Sportback olyan konfigurációt használ, melyet a jövőben az Audi be fog vezetni a teljesen elektromos modellek esetén. Egy motor elöl, két motor hátul, így a hajtáslánc megegyezik az e-tron Quattro konceptautóval. Az összteljesítmény 320 kW, de ’boost’ üzemmódban 370 kW-ra is feltornázható, nulláról százra csupán 4,5 másodperc alatt gyorsul fel. A 95 kWh-s akkumulátorral 500 kilométer lett a hatótáv.

AUDI e-tron Sportback

A folyadékhűtéses lítium-ion akkumulátor az autó aljában kapott helyet, az utastér alatt. Így a súlyeloszlás is ideális, elöl- hátul 52:48 arányban oszlik meg az autó tömege, így kimagasló vezetési dinamika és biztonság jellemzi a modellt.

AUDI e-tron Sportback

Kis kamerák helyettesítik a hagyományos visszapillantó tükrök funkcióját, az első ajtók belülről is kaptak kijelzőt. A technológia más előnyökkel is jár, úgy, mint fejlett levegőáramlás és csökkent szélzaj. A belsőt tudatosan világos színűre tervezték, a funkcionális letisztultság mellett a vezérlők leredukálása volt a cél, ennek köszönhető a kiterjedt kijelző rendszer.

the AUDI e-tron electric sportback from designboom on Vimeo.

Rupert Stadler a cég képviseletében elmondta, az e-tron projekt 2018-ban fog megindulni. A több, mint 500 km-es hatótávnak és a speciális vezetési élménynek köszönhetően a sportos SUV a következő évtized kötelező darabja lesz, 2019-ben pedig megkezdődik az e-tron Sportback gyártása.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «