Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Síelőknek robotlábak (videó)

0

A Roam Robotics küldetése, hogy mindenféle sporttevékenységhez készítsenek külső vázakat, ám az első prototípus most elsősorban a síelőket célozza meg.

Síadapter

Az új sí váz segíthet tökéletesíteni a technikádat, miközben több időt tölthetsz a pályán, úgy, hogy a szerkezet nem áll a szórakozásod útjába.
Az öltözék két részből áll, egy hátizsák biztosítja és továbbítja az energiát, és két felcsatolható külső váz kerül a lábakra, amelyek a térdet és a bokát támogatják. A gyártó elmondása szerint síeléshez és snowboardozáshoz is lehet használni, ugyanakkor ez még mindig csak egy prototípus – a végső dizájn különbözhet a most nyilvánosságra hozott képektől.

Síadapter
A szenzorok és szoftver kalkulációk kombinációjával a külső váz kiegyenlíti a nyomatékot a térdnél, hogy megtámogassa a lábat, és egy Android vagy iOS alkalmazáson keresztül lehet állítani rajta. A Roam úgy fogalmaz, olyan, mintha okos lengéscsillapítókat viselnél a lábadon.
A Roam szerint a szerkezet segíthet a profi síelőknek könnyebben venni a nehezebb akadályokat, és gyorsabban felépülni a sérülésekből, miközben a hobby használók és idősebb síelők tovább maradhatnak a pályán – a váz átveszi a terhet a lábakról, azaz a szokásos végtagi fáradtság vagy a napi síeléshez kapcsolódó fájdalom nem lesz olyan intenzív.

Síadapter
A nap végén pedig az alkalmazásban meg tudod nézni a teljesítmény statisztikáidat, a top sebességedtől kezdve, hogy milyen úton jöttél le a hegyről. Az alkalmazással a felhasználók az automatikus beállításokat is módosítani tudják.
Fontos azonban hangsúlyozni, a szerkezet még mindig fejlesztés alatt ál: a Roam 2019 januárját jelölte meg egyelőre szállítási dátumként, és 99 dolláros előleget vesz fel a szerkezetekre, melynek ára 2000 és 2500 dollár között lesz.

Síadapter
A síelés jó terep az üzlet indulásához, hiszen egy olyan hobbi, amit kortól és tudásszinttől függetlenül rengetegen űznek, és némi segítség bármikor jól jöhet. Emellett egy olyan sportág, ahol az emberek amúgy is hajlandók nagyobb összegeket áldozni a felszerelésre.


Az eszköz azonban jó befektetésnek tűnik, ha 1-2 plusz órát tud biztosítani a síelőknek a pályákon – főleg, ha könnyű viselni és használni. A technológia és az emberi kontroll ilyen kombinációja jobb megoldásnak tűnik, mint a robotoknak átengedni a pályákat. A legfejlettebb robotok is nehezen egyensúlyoznak és navigálnak még, ha egy pályán kell lesiklaniuk, ahogy azt a Téli Olimpián is láthattuk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «