Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sikeres volt a Sun Flyer 2 elektromos repülőgép első repülése

0

Egy újabb kisméretű elektromos repülőgép hódította meg az eget a Bye Aerospace Sun Flyer 2 prototípusának formájában, amelyen április 10-én hajtotta végre első repülését a Centennial repülőtéren Denvertől délre.

Sun Flyer 2

A nagyjából 860 kilogrammos, kétüléses légi jármű 3,5 órát tud megtenni a levegőben, köszönhetően a hat lítium-ion akkumulátorának. A tervek szerinte pilóták kiképzéséhez fogják használni a járművet.
A Sun Flyer 2 első repülése a legutolsó lépés a prototípus repülési tesztprogramjában, hogy megkapja az FAA tanúsítványt. A tesztek középpontjában az LG Chem MJ1 lítium-ion akkumulátorok vannak, melyek energiasűrűsége 260 Wh/kg, és a gyors töltéshez tervezték őket, miközben magasabb teljesítményre képesek.

Sun Flyer 2
A prototípust könnyű anyagokból (főként szénszálból) készítették, és egyetlen villanymotor hajtja. Az Arion Aircraft of Shelbyville építette a repülőt, és márciusban szállították le a tesztekhez.
A nagyobb, négyüléses Sun Flyer 4 mellett, amely jelenleg fejlesztés alatt áll, Bye Aerospace azt mondja, a Sun Flyer 2-et az általános légi járművek piacára szánják, különös tekintettel a pilótaképzési szektorra, a csendes működésére és olcsó fenntartási költségei miatt.

Sun Flyer 2

„Izgatottak vagyunk a jövőt illetően, és hogy miként fogja a Sun Flyer család forradalmasítani a a repülést a megfizethetőség és hozzáférhetőség révén” – mondja George Bye, a Bye Aerospace alapító ügyvezetője. „Az alacsonyabb működési költségek kulcsfontosságúak a pilóta tanulók lemorzsolódásában, amely meggátolja a szakképzett pilótákhoz való hozzáférést, amire nagy szükség van. A Sun Flyer 2 három dolláros óránkénti működési költsége tízszer alacsonyabb, mint egy hagyományos repülőgépé, ráadásul nem bocsát ki széndioxidot, és jelentősen csöndesebb is.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «