Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Silóból múzeum

0

A Heatherwick Studio nevével fémjelzett Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA) épülete a világ legnagyobb múzeuma, melyet az afrikai kortárs művészetnek és diaszpóráinak szentelnek.

Silóból múzeum

Thomas Heatherwick londoni székhelyű irodája designos formára faragta az egykori gabonatárolót

Dél-Afrika fővárosa, Cape Town szórakoztató negyedének, a V&A Waterfront területén elhelyezkedő intézmény a szecessziós város történelmének szimbólumát éleszti újra. A 9 emeletes és 9.500 négyzetméteres belső térrel rendelkező épület korábban gabona siló komplexumként funkcionált.

Silóból múzeum

A múzeum Cape Town V & A partján áll, ahol naponta 10 000 ember fordul meg / Fotó- Iwan Bann

A silót 1990 után használaton kívül helyezték a korszerűbb technológiák bevezetése miatt. A Heatherwick átértelmezte a történelmi emléket, és egy kulturális epicentrumot hozott létre a gazdasági fejlődés szimbólumából.

Silóból múzeum

Az építési folyamat a felmérés, a strukturális támogatás és a szobrászat új formáinak feltárásával jár együtt

Heatherwick és londoni székhelyű cége monumentális homlokzatot hoztak létre, amely kiemelkedik a V&A környező épületei közül. “Nagyon izgatottak voltunk, amikor megkaptuk a lehetőséget, hogy ezt az egykor halott struktúrát átalakítsuk egy olyan térré, ahol az emberek megcsodálhatják és élvezhetik az afrikai kontinens legbecsesebb műveit.

 

Az jelentette a legnagyobb technikai kihívást, hogy megtalálja a módját, miként lehet termeket és galériákat létrehozni a tíz emelet magas, csöves méhsejt építményből anélkül, hogy elveszítené az eredeti jellegét” – összegzi a Heatherwick a legnagyobb technikai kihívást.

Silóból múzeum

Az új struktúra magába foglalja a használaton kívüli gabona siló 106 függőleges csövét is

A Zeitz MOCAA projektet 2013-ban jelentették be. A végleges formája 6,000 négyzetméternyi kiállító teret foglal magában, amely 80 galériát foglal magába, amelyek a kortárs afrikai művészet népszerűsítését szolgálja.

Silóból múzeum

A Waterfront erős kapcsolatban áll Cape Town ipari múltjával

A szerkezet egy tetőtéri kerttel, természetvédelmi laboratóriumokkal, könyvesboltokkal, étteremmel és bárral is rendelkezik.

 

Zeitz MOCAA Preview Video 2017 from Navigator Films Long Form on Vimeo.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «