Silver Wind – a világ első vízsugár hajtóműves hibrid jachtja

0

Az olasz ISA Yachts legújabb remekműve, a Silver Wind az első jacht a világon, aminek a meghajtásáról egy dízel-elektromos vízsugár hajtómű gondoskodik.

Amikor a jachtot a két dízelmotor együttes ereje hajtja, akkor a Silver Wind 26 csomós (48 km/óra) sebességre képes, amikor pedig az elektromosmeghajtás üzemel, akkor a hajónk 8 csomós (14,8 km/óra) maximális sebességet érhet el.

Silver Wind Yacht

A hibrid üzemmód előnye, hogy olyankor nemcsak a hajó fogyasztása is csökken, hanem eközben környezeti terhelés is jóval kisebb, mindemellett a dízelmotorokra is kedvező hatást gyakorlunk, mivel a kevesebb üzemóra hosszabb élettartamot és kisebb fenntartási költségeket jelent.

A 141 láb (43,71 méter) hosszú jacht főfedélzetén értékes fákkal, ónix-szal, márvánnyal és Hermés kárpittal berendezett szalon található.

Silver Wind Yacht, hajóhíd

 

A főkabint a hajó elülső részében helyezték el. A kényelemről, VIP szalon és három kabin áll a rendelkezésre, ahol 10 vendég elszállásolására van lehetőség továbbá napozóterasz is növeli a jacht által nyújtott luxust.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «